Hoppa till huvudinnehållet

Sportchefen har erbjudit Edvardsen till Göteborg: ”Mitt mål är att gå utomlands”

Publicerad:
Victor Edvardsen har inlett på bänken i fem raka matcher och har nu erbjudits till IFK Göteborg.
Victor Edvardsen har inlett på bänken i fem raka matcher och har nu erbjudits till IFK Göteborg. Foto: EMMA WALLSKOG

Djurgårdens sportchef Bosse Andersson bekräftar att han har erbjudit Victor Edvardsen till IFK Göteborg.

– Mitt mål är att gå utomlands i första hand, säger Edvardsen själv i en intervju med Sportbladet.

Sportexpressen och fotbolldirekt.se uppgav 1 juni att Victor Edvardsen var ett namn för krisande moderklubben IFK Göteborg.

Djurgårdens sportchef Bosse Andersson bekräftade att han har erbjudit Edvardsen till IFK Göteborg efter söndagens 2–2 hemma mot IFK Norrköping.

– Ett lån tror jag inte är en bra lösning mellan två historiska klubbar. Vi är rivaler. Det är sällan du ser ett lån mellan stora klubbar i Sverige. Jag hörde inte för mig om något lån, däremot hörde jag om det fanns något intresse. Så jag är ganska uppdaterad, säger Andersson till Sportbladet.

Djurgårdens sportchef Bosse Andersson efter söndagens match mot IFK Norrköping.
Djurgårdens sportchef Bosse Andersson efter söndagens match mot IFK Norrköping. Foto: ANDREAS L ERIKSSON

Edvardsen hoppade in, gjorde mål och räddade en poäng i förra helgens match mot Elfsborg.

Detta räckte dock inte till en plats i startelvan mot Norrköping, utan Edvardsen inledde på bänken för femte matchen i rad.

– Tråkigt så klart. Jag har försökt visa att jag vill spela och att jag förtjänar att göra det. Men det är inte jag som tar ut laget och det är klart att det blir lite frustrerande till slut, säger Edvardsen till Sportbladet.

Vill utomlands

Edvardsen sade i intervjun med Sportbladet att han är ”Djurgårdens spelare till något annat händer”, men sade även att det finns intresse från IFK Göteborg.

– Det är egentligen inte optimalt att kliva härifrån till ”Blåvitt” om jag ska tänka logiskt. Men... jag vet ju att intresset därifrån finns.

Sportbladet: Du kanske har högre ambitioner än att gå till ett lag som ligger på kvalplats i allsvenskan?

– Ja, jo. Jag har varit och härjat i ett lag i botten (Degerfors). Men det är klart att någonstans gör det ont att se Blåvitt. Det är inte kul att se att de har torsk på torsk.

Edvardsen berättar att han helst vill utomlands.

– Ja, självklart. Det är därför jag spelar fotboll, för att försöka komma så långt som möjligt och jag vet att intresset finns. Där har jag en dialog med min agent och han har en dialog med Bosse så vi får se vad som händer de närmaste veckorna.

Artikeltaggar

Djurgårdens IF FotbollFotbollIFK GöteborgVictor Edvardsen

Så här jobbar NWT med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.