Hoppa till huvudinnehållet

Låg bakom reduceringen i första matchen från start: ”Höjer ju självförtroendet”

Publicerad:
Gustav Lindgren blev varnad i 62:a minuten: ”En felaktig varning. Motståndaren hade frispark och han sköt på mig. Jag kunde inte göra så mycket. Jag förstod den inte”, säger Lindgren.
Gustav Lindgren blev varnad i 62:a minuten: ”En felaktig varning. Motståndaren hade frispark och han sköt på mig. Jag kunde inte göra så mycket. Jag förstod den inte”, säger Lindgren. Foto: Magnus Lejhall/TT

Gustav Lindgren spelade 66 minuter i sin första allsvenska match från start. Han var, framför allt, delaktig i reduceringen till 1–2.

– Det höjer ju självförtroendet, att vara delaktig och visa att man kan och vill det här, säger anfallaren.

Lindgren, 21, fick beskedet att han skulle få göra sin första allsvenska start under ett lagmöte på matchdagen.

– Det var så klart väldigt kul. Det är ju det man kämpar för varje dag – att få komma in i laget, ta en startplats och hjälpa laget framåt mot nya höjder.

Nyförvärvet från division 1-klubben Sollentuna hade gjort 43 minuter fördelat på fyra inhopp tidigare under säsongen.

Blev du själv förvånad?

– Nej, jag tycker att jag har visat vecka in och vecka ut. Jag har krigat på och visat att jag vill det här väldigt mycket. Jag har bara fokuserat på att ta chansen så bra som möjligt när den kommer.

Reduceringen

Tränarna valde Lindgren för hans presspel och löpstyrka. I 30:e minuten bidrog den sistnämnda egenskapen till reduceringen till 1–2. Lindgren löpte in framför backen Lars Saetra och detta skapade oreda inne i Kalmars straffområde.

– Elyas slog ett inlägg och jag fick någon slags knuff. Jag tycker att det är straff. Sen blev backen distraherad.

Diego Campos fick, med Lars Saetra ur spel, mycket yta vid straffpunkten. Han tog emot bollen med bröstet och dunkade in den i nättaket.

– Det var så klart skönt. Det höjer ju självförtroendet, att vara delaktig och visa att man kan och vill det här. Sen hoppas jag att målen ska komma för egen del också.

”Bästa bortamatchen”

Degerfors var det bättre laget efter reduceringen, men det mindre chansmässiga övertaget över 90 minuter räckte inte till några poäng.

– Det känns väl sisådär. Klart man vi hade velat ha alla tre poäng, men det här var ett stort steg framåt från tidigare bortamatcher. Jag tycker det här var bästa bortamatchen hittills i år. Nu ska vi bygga vidare härifrån och ha en väldigt lyckad höst.

Hur tycker du att det gick för dig personligen då?

– Jag har mer att ge, det är allt jag har att säga. Men det är skönt att vara i gång lite och få lite matchminuter.

Det här var Lindgrens första start i en tävlingsmatch sedan 3–1 borta mot Sylvia i avslutningen av division 1 norra förra säsongen. Han gjorde två av sina tio mål i serien i den matchen. Det blev tio mål på 19 matcher totalt.

– Man har ju gått genom seriesystemet. Det är en ära så klart, att få spela på den högsta nivån i Sverige.

Vukojevic om att börja på bänken

Hur var det att börja på sidan?

– Det var tråkigt så klart. Jag var inställd på att få spela och starta. Jag fick höra det någon timme innan matchen.

Hur tycker du att du hanterade det mentalt inför inhoppet?

– Jag gjorde det bra. Vi pratade om att göra vårt bästa och bidra på sidan.

Vad tycker du om ditt inhopp då?

– Vi försvarade mycket, jag fick inte många bollar. Jag tror jag hade en nick och en bolltouch utöver det.

Hur nära upplevde du att nicken var?

– Bollen gick inte så nära mål, den kom lite för högt. Men det var ganska nära att det blev farligt.

Hur orolig är du över det här framåt, att du inte fick starta i dag?

– Jag får ta det som var i dag och komma tillbaka och göra det jag har gjort och ännu mer efter semestern. Visa att jag ska ta tillbaka min startplats.

Tränare Solberg: ”Vi gjorde mycket bra – här kunde man känna igen oss som lag”Degerfors föll efter mardrömsstart – sjätte raka förlusten på bortaplanDegerfors föll på bortaplan igen – så var matchen minut för minutVukojevic på bänken – två anfallare gör sina första starter för säsongen

Artikeltaggar

AllsvenskanDegerfors IFDegerfors IF HerrFotbollGuldfågeln ArenaGustav LindgrenKalmarKalmar FF

Så här jobbar NWT med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.