Hoppa till huvudinnehållet

Stopp i trafiken på Hamngatan – ambulans med blåljus sinkades

Publicerad:
 Innan rondellen vid busstationen blir det enfiligt och där blev ambulansen fast i upp emot tio minuter innan de kunde svänga av mot sjukhuset. Hoppas det inte var livsavgörande minuter ambulansen tappade där, skriver signaturen ”Peter”.
Innan rondellen vid busstationen blir det enfiligt och där blev ambulansen fast i upp emot tio minuter innan de kunde svänga av mot sjukhuset. Hoppas det inte var livsavgörande minuter ambulansen tappade där, skriver signaturen ”Peter”. Foto: Johan Nilsson/TT

Detta är en åsiktsartikel och innehållet är skribentens eller skribenternas egna uppfattningar.

INSÄNDARE X 2. Två olika bilförare reagerar starkt på att en ambulans, i full fart på väg till Centralsjukhuset, fastnade i trafiken på Hamngatan under torsdagseftermiddagen.

En händelse som gjorde mig upprörd

Jag och min fru åker västerut på Hamngatan strax innan klockan 16.00 på torsdagen och i höjd med stationen kommer en ambulans i full fart med blåljus och blinkande helljus i filen bredvid. ”Nu blir det problem”, sa jag, vilket det blev... Innan rondellen vid busstationen blir det enfiligt och där blev ambulansen fast i upp emot tio minuter innan de kunde svänga av mot sjukhuset. Hoppas det inte var livsavgörande minuter ambulansen tappade där! Hur tänkte/tänker ni när ni planerar trafikflödet och när det gäller såna här situationer?

Peter

***

Vem tar ansvar om någon dör?

På torsdagen fastnade en ambulans på Hamngatan på grund av trängsel i trafiken. Den fastnade vid rondellen som alla bilar bara kan köra rakt i. Där brukade det var två filer åt bägge håll men nu endast en fil åt bägge håll. Ambulansen blev sinkad på flera minuter. Vem tar på sig ansvaret om personen i ambulansen inte klarar sig på grund av denna stollighet? Inte nog med att affärerna i centrum kommer dö så kan faktiskt någon av oss få sätta livhanken på spel för ambulansen tar sig inte förbi. Snart kommer det bli enfiligt hela vägen och då är det kört för blåljusen. Har kommunen gjort en analys på detta? Ser att de gör en bilanalys runt alla infarter till centrum men den verkar inte jätteviktig då en av remmarna på den viktigaste vägen (Hamngatan) är av och har varit av nästan sen dag ett.

Edsvalla

Artikeltaggar

AmbulanssjukvårdHamngatanTrafik