Hoppa till huvudinnehållet

Priset på bostadsrätter stiger kraftigt i Värmland

Publicerad:
Priserna på bostadsrätter i Värmland har stigit med 10,6 procent de senaste tre månaderna.
Priserna på bostadsrätter i Värmland har stigit med 10,6 procent de senaste tre månaderna. Foto: Fredrik Sandberg/TT

De senaste tre månaderna har priset på bostadsrätter stigit med 10,6 procent i Värmland. Det är mer än dubbelt så mycket som riksökningen och näst mest av alla län i Sverige.

– Det ser riktigt bra ut, säger Jonas Björk, kontorschef på Fastighetsbyrån.

De nya siffrorna från Svensk Mäklarstatistik bygger på försäljningen under mars till maj. Efter en tids sjunkande priser på grund av inflation och osäkerhet på bostadsmarknaden så har priserna börjat stiga uppåt.

– Efter en skakig period har marknaden tagit fart igen. Konsumenter känner mindre oro och har vant sig vid nya räntenivåer. Det är första gången på länge som det ser positivt ut i alla värmländska orter, säger Jonas Björk.

Bostadsrättspriserna i Värmland ökade med 10,6 procent den senaste tremånadersperioden, vilket är den näst högsta i Sverige, efter Blekinge där priserna ökade med 34,1 procent. I riket som helhet ökade priserna på bostadsrätter med 4,4 procent.

Jonas Björk, kontorschef på Fastighetsbyrån.
Jonas Björk, kontorschef på Fastighetsbyrån. Foto: Pressbild

På en tolvmånadersperiod, det vill säga jämfört med bostadsrätter som såldes för ett år sedan, så är har priserna sjunkit, men är alltså nu efter de senaste tre månaderna på väg uppåt igen.

Även villapriserna har ökat, och mest ökade de i Kristinehamns kommun, där priset steg med 7,3 procent.

Statistiken från Svensk Mäklarstatistik bygger på försäljningen av 949 värmländska villor och bostadsrätter under mars till maj i år.

Värmland på tredjeplats: Störst ökning av bostadspriserKarlstadmäklaren Jonas Björk hyllas i GuldklubbenVärmlands dyraste gator ligger i Karlstad och på Hammarö

Artikeltaggar

Blekinge länBostad och byggenBostadsrätterFastighetsbyrånJonas BjörkKristinehamns kommunVärmlands län

Så här jobbar NWT med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.