Hoppa till huvudinnehållet

Jonevret inför viktiga Karlstadsmatchen: ”Det är back to basics”

Publicerad:
Kjell Jonevret ”startar om” Karlstad Fotboll. Nu väntar bortamatch i Boden.
Kjell Jonevret ”startar om” Karlstad Fotboll. Nu väntar bortamatch i Boden. Foto: Anders Andersson

Kjell Jonevret har fått en smakstart i Karlstad Fotboll.

Den nye tränaren har öppnat med två segrar på lika många matcher, varav den ena var en kvartsfinal i DM.

– Det är back to basics nu, vi startar om och det ser bra ut, säger Jonevret.

Albert Bunjaki och C-H Magnusson fick gå efter en tung vår.

In kom smått sensationellt Djurgårdens förre guldtränare Kjell Jonevret - med Värmlandsbekante Jonas Rehnberg som assisterande.

Duons premiärmatch mot Örebro Syrianska blev en gastkramande historia där KF till slut kunde vinna med 1-0 och ta tre synnerligen nödvändiga poäng i Norrettans bottenstrid.

Nu väntar en långresa på Jonevret och kompani.

Boden står för motståndet under lördagen, ett Boden som efter en kanonstart på seriespelet gått trögt de senaste veckorna.

Det skiljer två poäng mellan lagen.

– Jag och Jonas har bara haft en vecka tillsammans med laget. Men så här långt tycker jag att det ser bra ut, det finns många bra spelare i det här gänget. Men det är back to basics nu, vi börjar om, säger Kjell Jonevret.

Och fortsätter:

– Jag har inte sett mycket av det som laget presterat tidigare och jag bryr mig faktiskt inte särskilt mycket heller. Vi ska skapa vår grej nu.

Det Jonevret vet är dock att Karlstad Fotboll har släppt in många så kallade enkla mål.

Det är naturligtvis något han vill jobba med.

Ludvig Steen är ett av de anfallsvapen som Jonevret lyfter fram.
Ludvig Steen är ett av de anfallsvapen som Jonevret lyfter fram. Foto: Anders Andersson

– Vi ska vara tätare än tidigare, spela enkelt och fokuserat i det defensiva och det funkade bra senast. Där börjar vi, men jag skäller självklart inte ut någon som vill hitta på egna grejer och vi har snabba killar som Samuel Nielsen och Ludvig Steen som kan användas när vi vänder spelet och det ska vi försöka utnyttja.

Truppen ser friskare ut än tidigare, men det finns fortfarande skavanker. En av de som inte bordar planet till Boden är innermittfältets Agon Beqiri.

Vad gäller Erik Björndahl, som vilat två veckor efter hjärnskakning, är det ännu oklart. Här kommer man att avvakta med beslut in i det sista.

– Erik såg väldigt pigg ut under träningen i torsdags, men man måste vara försiktig här. Vi kommer att behöva honom framöver.

Artikeltaggar

BodenErik BjörndahlFotbollIF Karlstad FotbollKjell JonevretSport

Så här jobbar NWT med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.