Hoppa till huvudinnehållet

Bassey fortsatt utanför DIF-truppen: ”Inte tillräckligt redo”

Publicerad:
Fortune Bassey är utanför truppen igen.
Fortune Bassey är utanför truppen igen. Foto: JEANETTE DAHLSTRÖM

Degerfors IF:s anfallslån från Ferencváros, Fortune Bassey, står utanför truppen även mot Kalmar.

– Han är inte tillräckligt redo, säger tränaren Tobias Solberg.

Degerfors kommer från en ny stjärnsmäll – förlust med 0–5 mot Malmö på bortaplan.

– Vi behöver göra saker riktigt bra om vi ska kunna stå upp mot Malmö. Dom var så pass mycket bättre samtidigt som vi inte gjorde någon bra prestation. Vi har diskuterat i gruppen efter den matchen för att hitta nycklar så vi kan resa oss redan mot Kalmar. Det kommer vi att göra, kommenterar Solberg.

– Samtidigt är det ingen lättare match än Malmö egentligen. Det kommer att krävas att vi gör det som vi kommit överens om innan och fullföljer det.

Hur tror du laget påverkas av en ny storförlust på bortaplan?

– Det blir spännande att se. Jag hoppas att vi kan hantera det och att vi har ventilerat det tillräckligt. Jag hoppas att vi har ett mod. Att vi vågar agera utifrån det vi ska göra. Jag vill se att vi vill ha bollen och att vi går in i duellerna. Som det var senast tog vi ett steg tillbaka i allt. Vi skickade iväg bollen när vi fick den och var för passiva.

”Ett topplag”

Kalmar har tre raka matcher utan förlust och ligger på sjätteplats i tabellen.

– Ett topplag som i stort sett behållit samtliga spelare från förra säsongen. Rajovic har kommit in i stället för Oliver Berg. Det är en annan typ av forward. Kalmar är ett spelskickligt lag som gillar att ha bollen. Dom är vassa när dom får ytor att springa på. Ett komplett bra allsvenskt lag. Det finns många delar som vi måste se upp med.

Blir det Korac som får ta hand om Rajovic?

– Ja, om han startar blir det förmodligen så. Dom kommer säkert att ha en hel del duster. Rajovic är en spelare som vi måste ha koll på.

Solberg tycker att hans lag har agerat bra efter förlusten mot Malmö.

– Två riktigt bra träningar vilket ger oss tränare huvudbry att välja en startelva. Vi har alla spelare med på tåget och det är ingen som hänger med huvudet. Alla har verkligen tagit sig i kragen.

Degerfors har en skadefri trupp.

– Alla är i träning och vi har inte heller några avstängningar.

Alexander Hedén Lindskog och Jamie Bichis, som tog studenten under fredagen, utgår ur truppen.

In kommer Christos Gravius och Seid Korac. Anfallaren Fortune Bassey står fortsatt utanför.

– Han är inte tillräckligt redo, säger Solberg kortfattat.

Truppen: Jonas Olsson, Sondre Rossbach, Sebastian Ohlsson, Gustav Granath, Karim Mammar, Christos Gravius, Oscar Wallin, Joe Gyau, Elyas Bouzaiene, Erik Lindell, Seid Korac, De Pievre Ilunga, Damjan Pavlovic, Justin Salmon, Rasmus Örqvist, Dijan Vukojevic, Diego Campos, Gustav Lindgren, Albin Mörfelt och Peter Gwargis.

Artikeltaggar

Christos GraviusDegerforsDegerfors IF HerrFortune BasseyFotbollKalmarMalmöSeid KoracTobias Solberg

Så här jobbar NWT med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.