Hoppa till huvudinnehållet

Poängstarke FBK-löftet flyttar hem

Publicerad:
Johannes Sidebäck i samtal med Ole-Kristian Tollefsen. Arkivbild
Johannes Sidebäck i samtal med Ole-Kristian Tollefsen. Arkivbild Foto: Lisa Olaison

Poängstarke löftet Johannes Sidebäck, 17, lämnar Färjestad.

Under onsdagen stod det klart att han återvänder till moderklubben Köping.

– Kul att Johannes väljer att komma hem igen. Johannes är fortfarande en junior, med andra ord ung och utvecklingsbar. En snabb forward med ett bra avslut, en spelare som gillar att sätta sina lagkamrater i bra lägen. Det ska bli spännande att följa honom under säsongen och vi ska med tålamod låta honom växa in i seniorkostymen, säger sportchefen Johan Hellström till hockeyettanlagets sajt.

Sidebäcks sejour i Färjestad blev tvåårig och under den tiden spelade han bland annat till sig en plats i U17-landslaget.

I FBK-dressen blev det totalt 80 poäng på 94 matcher.

Artikeltaggar

Färjestad BKFärjestad BK JuniorIshockey

Så här jobbar NWT med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.