Hoppa till huvudinnehållet

Per Åslund prisas – får Stefan Holm-stipendiet: ”Stor ambassadör för Kil”

Publicerad:
Färjestads trotjänare Per Åslund får Stefan Holm-stipendiet för sina idrottsprestationer och för sitt godaambassadörsskap. Här tillsammans med Stefan Holm i samband med stipendieutdelningen i Kil på nationaldagen. Foto: Roger Kvarnlöv

Färjestads meste spelare genom tiderna får 2022 års Stefan Holm-stipendium.

– Per Åslund, vilken lagspelare!, sa Stefan Holm när han läste upp motiveringen i samband med stipendieutdelningen i Kil på nationaldagen.

Per Åslund, som är Färjestads meste spelare, får 2022 års Stefan Holm-stipendium.

Han fick ta emot stipendiet på 10 000 kronor vid Kils kommuns nationaldagsfirande på Kils hembygdsgård.

Det är Kils kommun som delar ut Stefan Holm-stipendiet för förtjänstfull verksamhet inom idrott. Pristagaren ska ha uppträtt föredömligt och vara en god förebild - antingen genom egna idrottsprestationer eller genom ledarinsatser inom Kils kommun.

Motiveringen

”Per Åslund får Stefan Holm-stipendiet för sina idrottsprestationer och för sitt goda ambassadörskap. Per är ett föredöme för sin sport ishockey, för Färjestad BK, för sin moderklubb Kils AIK ishockey och för sin hemkommun, Kils kommun”.

– Per Åslund, vilken lagspelare! Per har gjort flest matcher i Färjestad genom historien, sa prisutdelare Stefan Holm innan han läste upp motiveringen i samband med nationaldagsfirandet.

Även kommunalrådet Anders Johansson (S) gratulerade stipendiaten Åslund.

– Stort grattis, Per! Jag vet att du ställer upp mycket för Kil och din moderklubb Kils AIK hockey. Du är en riktigt stor ambassadör för Kil.

Per Åslund firar SM-guldet på isen i Luleå den 12 maj 2022.
Per Åslund firar SM-guldet på isen i Luleå den 12 maj 2022. Foto: SIMON ELIASSON

Per Åslund, som kan lägga till ännu ett pris i samlingen, sa såhär om att bli årets pristagare.

– Det är en ära att få Stefan Holm-stipendiet. Och det är klart man ställer upp när Kil frågar och det är något man kan göra.

Guldsäsongen blev Per Åslund slutspelets mest värdefulle spelare och i december fick han även ta emot NWT:s guldmärke.

Artikeltaggar

AIKFärjestadFärjestad BK HerrIdrottIshockeyKilKils AIKKils kommunPer ÅslundStefan Holm

Så här jobbar NWT med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.