Hoppa till huvudinnehållet

Pimpade studentbilen: ”Hörs över hela stan när vi kommer”

Publicerad:
Rasmus Lager och David Eråker har tillsammans med kompisen Oskar Johnsson (ej med på bild) köpt en bil och pimpat inför studenten.
Rasmus Lager och David Eråker har tillsammans med kompisen Oskar Johnsson (ej med på bild) köpt en bil och pimpat inför studenten. Foto: Helena Karlsson

Imorgon är stora studentdagen.

Men redan ikväll laddar studenterna Rasmus, David och Oskar upp med att köra runt i sin pimpade studentbil.

– Det hörs över hela stan när vi kommer, säger David Eråker.

Karlstads nya kändisbil är en svart pimpad Volvo – utan tak.

Det är kompisarna Rasmus Lager, David Eråker och Oskar Johnsson som har dragit uppmärksamhet till sig på Karlstads gator med sin bil.

Killarna gick ihop och köpte bilen för drygt en månad sen.

– Då var det en vanlig bil med tak... Sen dess har vi gjort om den till en cab, bytt fälgarna, kromlister och byggt in ett ljudsystem, säger David Eråker.

Efter studenten ska killarna fortsätta använda bilen för att åka ut och glida. ”Men då tar vi nog av studenten-dekalerna”.
Efter studenten ska killarna fortsätta använda bilen för att åka ut och glida. ”Men då tar vi nog av studenten-dekalerna”. Foto: Helena Karlsson

"Byggd för att cruisa i”

Drygt 20 000 kronor köpte de bilen för – men har sen putsat till den för drygt 40 000 kronor till.

– Den är byggd för att åka runt och cruisa i, säger Rasmus Lager.

På dörrarna och på motorhuven står det ”studenten” stort i vit text.

Imorgon är den stora dagen. Då springer killarna ut från elprogrammet på Nobelgymnasiet.

– Men vi ska inte ens åka i den här bilen imorgon utan då ska vi åka gammal amerikanare... Det var redan planerat sen länge, säger Rasmus Lager.

Ska åka runt på stans gator ikväll

Men Volvon står inte och rostar för det. Killarna hade sin premiärtur med bilen i måndags när det var studentbalen. Sen dess har de varit ute och åkt.

– Det är många på gatorna som stannat upp och tittat och gjort tummen upp när vi åkt förbi. En del har sagt att de aldrig har sett något liknande eftersom vi har gjort om den här bilmodellen, säger David Eråker.

– Den är lätt att känna igen.

”Vi får se hur länge vi är ute och åker ikväll... Man ska ju upp tidigt imorgon också...” säger killarna inför studentdagen.
”Vi får se hur länge vi är ute och åker ikväll... Man ska ju upp tidigt imorgon också...” säger killarna inför studentdagen. Foto: Helena Karlsson

Mest nöjda är killarna bland annat över ljudsystemet de byggt in i hatthyllan.

– Vi stod vid Karlstad CCC och spelade musik häromdagen och våra kompisar som var på Sandgrund hörde oss, säger David Eråker.

Imorgon väntar flakåkning – men lika kul ska kvällens finåkning bli.

– Ikväll ska vi ut och åka runt om i stan. Det hörs när vi kommer, säger David Eråker och drar upp musiken till max.

Artikeltaggar

KarlstadKarlstad CCCNobelgymnasietSandgrundSandgrundSkola och utbildningStudentbalerStudentenStudenten 2023Studenter

Så här jobbar NWT med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.