Hoppa till huvudinnehållet

FBK:s tidigare guldhjälte kan ha spelat sin sista match: ”Njöt inte av att spela”

Publicerad:
Alexander Salák i Färjestadströjan 2011. Nu kan målvakten ha spelat sin sista match. Foto: LARS HEDELIN / TT

Alexander Salák blev stor guldhjälte i Färjestad 2011. Nu ser det ut som att karriären är över.

– Jag kommer förmodligen inte tillbaka, säger målvakten i podden Pivo, Sunar a Prachy.

Det är mer än ett år sedan Alexander Salák spelade senast. Han var då målvakt i Djurgården, och laget åkte ur SHL.

Det ser nu ut som att han spelat sin sista match.

– Jag kommer förmodligen inte tillbaka, säger han i podden Pivo, Sunar a Prachy och fortsätter:

– Jag har inte nämnt det någonstans, men efter att vi blev nedflyttade i Sverige förra året njöt jag inte av att spela. Jag brukade göra det, men ser ingen fördel med sporten längre.

Salák är idag 36 år gammal, och berättar att hans fokus nu ligger helt på familjen. Han har en stor familj, frun Michaela väntar parets sjätte barn.

– Efter förra säsongen sade jag till mig själv att jag förmodligen kommer att sakna det. Min fru rådde mig att inte säga det någonstans ännu – och att jag skulle se om jag skulle sakna det eller inte. Och än så länge saknar jag det inte alls, säger Salák i podden.

Artikeltaggar

Alexander SalákDjurgårdens IFFärjestad BK HerrIshockeySHLSport

Så här jobbar NWT med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.