Hoppa till huvudinnehållet

Häst dog under V86-lopp på Åmålstravet: ”Jättetragiskt”

Publicerad:
Kusken Per Lennartsson körde Rulle Roc på V86 under onsdagen när hästen föll ihop och avled.
Kusken Per Lennartsson körde Rulle Roc på V86 under onsdagen när hästen föll ihop och avled. Foto: NWT arkiv

En tragedi inträffade på Åmålstravet under kvällen. Hästen Rulle Roc föll ihop och avled på V86.

– Det är jättetragiskt, säger kusken Per Lennartsson i V86 Direkt.

Det var i V86-6 som den tragiska händelsen inträffade – 300 meter in i loppet föll Rulle Roc ihop. Travhästens liv gick inte att rädda.

– Det var något som brast inne i kroppen på honom. Jag märkte att det inte var riktigt normalt. Han tappade och tappade men jag fick inte ner honom i varv. Hundra meter innan hästen stannade förstod jag att det inte gick att rädda, säger kusken Per Lennartsson i V86 Direkt enligt Aftonbladet.

Rulle Roc, som blev sex år, tränades av Oskar J Andersson.

– Jag mår inte alls bra, så klart. Både för hästen, ägarnas och skötarens skull. Det är klart att vi kommer att vara tagna av det här. Han var en väldigt pigg och glad häst som alltid älskade livet. Nu får vi åka utan en kompis med hem. Allt kändes bra innan, tyvärr är det något som brister inombords, säger han i V86 Direkt.

Artikeltaggar

ÅmålstravetOlyckorOskar J AnderssonPer LennartssonTrav

Så här jobbar NWT med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.