Hoppa till huvudinnehållet

Färjestads besked – tappar målvaktsstjärnan: ”Vill inte chansa”

Publicerad:
Jonas Johansson presenterades nyligen av Färjestad, nu står det klart att det inte blir något spel i Karlstad. Foto: David Zalubowski

Hockeysverige rapporterade under onsdagen att mycket pekade på att Färjestad tvingades ge sig ut på ny målvaktsjakt. Kort därpå meddelade klubben att det inte blir spel i FBK för Jonas Johansson.

Färjestad tvingas jaga en ny målvakt efter att Jonas Johansson återigen dragit till sig intresse i Nordamerika.

– Vi har valt att inte aktivera avtalet med Jonas, utan har i samförstånd valt att avbryta samarbetet, säger Rickard Wallin till klubbens sajt.

Färjestad presenterade stjärnan så sent som i maj.

Målvakten, som senast spelade i Colorados organisation, skrev då på ett tvåårskontrakt med klubben.

Någon debut kommer det dock alltså inte att bli.

– Med tanke på att han förmodligen fortsätter sin NHL-karriär vill vi inte chansa, utan väljer att avsluta och gå vidare och inte vänta in deadline för NHL-övergångar. Vi har fått starka indikationer att så blir fallet, och det här var ett scenario vi naturligtvis inte räknat med. Det är såklart tråkigt när det inte blir som man hart tänkt sig, men nu skiftar vi fokus till att hitta en kollega till Carl Lindbom, säger Rickard Wallin.

Artikeltaggar

FärjestadFärjestad BK HerrIshockeyNHLSport

Så här jobbar NWT med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.