Hoppa till huvudinnehållet

Det här gör sparkade Kostas nu: ”Jag följer Karlstad Fotboll – de har det tufft”

Publicerad:
Kostas Panagopoulos jagar nytt tränarjobb och följer fortfarande Karlstad Fotbolls öden och äventyr.
Kostas Panagopoulos jagar nytt tränarjobb och följer fortfarande Karlstad Fotbolls öden och äventyr. Foto: Tommy Andersson

Efter en vårsäsong som inte blivit vad klubben hoppats på sparkades Karlstad Fotbolls tränare Kostas Panagopoulos i juli förra året.

Sedan dess har den karismatiske greken varit utan tränaruppdrag.

– Nu börjar det förhoppningsvis hända saker, säger Kostas till NWT.

När Kostas Panagopoulos fick lämna Karlstad efter en vår som gett en åttondeplats och 20 poäng på 15 matcher drog han hemåt.

Till bekant miljö i Grekland.

Han behövde samla ihop sig, slicka sår och hitta ny energi.

The Championship nästa?

Den här våren har Kostas och hans agent letat nya uppdrag, och det har varit nära några gånger. Bland annat har tränarjobb i Italien varit på tapeten, men kontakterna har i slutänden inte lett till kontrakt.

– För stunden har jag släppt tanken på att få ett längre uppdrag, men det är saker på gång, säger Kostas.

Kan du säga vad det handlar om?

– Jag befinner mig i förhandlingsstadiet med en engelsk klubb som spelar i The Championship. Där är det fråga om en roll som assisterande tränare. Jag pratar också med två klubbar i Italien. I det här jobbet måste man ibland kämpa och ha tålamod.

Kostas Panagopoulos förhandlar med flera klubbar just nu.
Kostas Panagopoulos förhandlar med flera klubbar just nu. Foto: Tommy Andersson

”Laget i mitt hjärta”

Kostas Panagopoulos följer sin gamla klubb så noga han kan.

Och han har noterat nysatsningen som Karlstad Fotboll gjorde inför den här säsongen - och hur kämpigt det har varit rent sportsligt under våren.

Kostas har förstås också sett att Albert Bunjaki fått gå samma väg som han själv efter de uteblivna resultaten, samma väg som även Hans Prytz och David Ekelund fick gå under KF:s premiärsäsong 2020.

– Karlstad Fotboll är fortfarande laget i mitt hjärta och jag har noterat att man tyvärr inte kunnat motsvara de höga förväntningar som kommit med den stora satsningen som gjorts. Det tycks ha varit riktigt jobbigt den senaste månaden. Jag hoppas att det lyfter.

Artikeltaggar

FotbollIF Karlstad FotbollKostas PanagopoulosSport

Så här jobbar NWT med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.