Hoppa till huvudinnehållet

Slarv med serveringsansvarig och alkoholfritt hos Bastard burgers och Good guys

Publicerad:
Good guys i Inre hamn, Karlstad. Foto: Carl Edlom

Bastard burgers och Good guys i Karlstad får en erinran av kommunen efter slarv med serveringsansvarig personal och alkoholfritt vin.

– Vi har nya rutiner i dag för att det inte ska hända igen, säger Good guys ägare.

Vid kommunens inspektion av Bastard burgers i Inre hamn den 29 april hade serveringsansvarig personal just slutat för dagen och personen som skulle ta över var inte anmäld som serveringsansvarig till kommunen.

Därför saknades serveringsansvarig personal och bolaget får nu en erinran för att inte ha följt alkohollagen.

”Vi har sett över våra rutiner och korrigerat de brister som funnits. Alla listor är nu uppdaterade och nya rutiner implementerade”, skriver restaurangen till kommunen.

Bastard burgers på Järnvägsgatan och Good guys får erinran

Även Bastard burgers på Järnvägsgatan får en erinran efter kommunens kontroll samma dag. Där saknades alkoholfritt rött vin som enligt alkohollagen ska finnas när det finns rött vin.

”Tyvärr kunde vår personal på plats inte hitta det röda alkoholfria alternativet”, skriver ägaren och säger att det berodde på personalens bristande kännedom av deras alkoholfria utbud.

En annan kontroll gjordes samma dag hos Good guys i Inre hamn. Restaurangen får en erinran då serveringsansvarig personal saknades samt alkoholfritt rött och vitt vin eftersom bäst före-datum var från 2020.

– Det var en miss hos personalen och vi har nya rutiner i dag för att det inte ska hända igen. Vi hade också ny personal som vi registrerade som serveringsansvariga dagen efter, säger ägaren.

Om en tillståndshavare inte sköter sig kan kommunen meddela en erinran, en varning eller återkalla alkoholtillståndet. En erinran används vid lindrigare förseelser.

Artikeltaggar

AlkoholBastard BurgersBristerGood Guys BrewInre hamnInspektionerJärnvägsgatanKarlstadMat och dryckMatfusketRestaurangerVin

Så här jobbar NWT med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.