Hoppa till huvudinnehållet

Man misshandlad medvetslös: ”20-30 personer runt omkring”

Publicerad:
Morgan Olsson, gruppchef LPO Torsby.
Morgan Olsson, gruppchef LPO Torsby. Foto: Karina Johansson

En man slogs medvetslös vid en bensinstation i centrala Torsby under lördagsnatten. En man i 30-årsåldern greps.

Nu framgår att ett 30-tal personer befann sig runt den medvetslöse mannen vid polisens ingripande.

Det var stora festligheter i Torsby den gångna helgen i samband med Torsby nostalgidagar på Graneviks folkpark några kilometer söder om centrum.

I NATT: Man slagen medvetslös vid cruising – en person gripen

I helgen skedde bland annat en misshandel vid en bensinstation i centrala Torsby.

– Polisen befann sig i närheten och var på plats på bara en minut, säger Lars Hedelin, presstalesperson för polisregion Bergslagen.

Enligt uppgifter skulle det ha varit flera personer inblandade i händelsen med misshandeln?

– Det väl oftast så när någon ringer in och man har en samlingsplats och det är mycket folk på platsen, men det är ju initiala uppgifter. När man väl får bena ut vad som hänt så är det kanske bara en handfull som varit inblandade på ett eller annat sätt. Men när någon ser händelsen så kanske det är 20-30 personer runt omkring och det är svårt att avgöra vilka som är med och vilka är bara på platsen och ser vad som händer. Jag ska inte säga, för jag var inte på plats, om det var två, tre eller fyra, men det var inte alls så många som var aktiva i själva händelsen, säger Morgan Olsson, gruppchef vid länspolisområde Torsby.

Hur såg helgen ut i Torsby i övrigt?

– Det var några händelser, bland annat den här misshandelshändelsen som sticker ut. Det var en del högspelande fordon och andra mindre händelser, Men i det stora hela bedöms att insatsen från polisen gått bra, säger Morgan Olsson.

– Överlag tycker jag av de rapporter jag fått att det varit ganska lugnt. Fredagen var det inte så mycket folk ute, utan mer på lördagen, men ungefär som förväntat, men ändå lite mindre med folk jämfört med tidigare år.

NWT har sökt åklagare i fallet om misshandeln.

Artikeltaggar

ÅklagareBrott, lag och rättFordonGranevikLars HedelinLPO TorsbyMisshandelMorgan OlssonTorsby

Så här jobbar NWT med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.