Hoppa till huvudinnehållet

I NATT: Olycka med elsparkcykel – man förd till sjukhus med helikopter

Publicerad:
Arkivbild elsparkcykel.
Arkivbild elsparkcykel. Foto: Janerik Henriksson/TT

En person har förts till sjukhus med ambulanshelikopter efter en olycka med en elsparkcykel på en väg i Torsberg utanför Sunne.

02.38 natten till söndagen kom ett larm om en trafikolycka med ett mindre motorfordon in till SOS. Initialt fick SOS in att det rörde sig om en mc-olycka men när räddningstjänsten kom fram hittade de en elsparkcykel och en person som kört av vägen.

– Personen i fråga svarar dåligt på tilltal. Vi vet inte riktigt hur det gått till. Det fanns bara den här elscootern som man står på och den drabbade personen på plats, säger en operatör på SOS Alarm som svarar för räddningsregion Bergslagen.

Vid 04.20 meddelade räddningsregion Bergslagen att en person drabbades i olyckan och att hen är förd med ambulanshelikopter till sjukhus. Polisen förklarade senare på söndagsmorgonen att den drabbade är en man i 45-årsåldern och att han färdats i hög hastighet på elsparkcykeln när olyckan var framme. Mannen ska ha fått skallskador vid olyckan.

Polisen har varit på plats och tagit hand om elsparkcykeln och räddningstjänsten plockade undan bråte på vägbanan.

Trafiken påverkades medan räddningsinsatsen pågick men rullade vid 04.15-tiden på som vanligt.

Artikeltaggar

ElsparkcykelOlyckorOlyckor och katastroferSjukhusSOS AlarmSunneTorsbergVård och omsorg

Så här jobbar NWT med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.