Hoppa till huvudinnehållet

Värmländskan missade cutten på Europatouren

Publicerad:
Värmländskan Jenny Haglund. Arkivbild.
Värmländskan Jenny Haglund. Arkivbild. Foto: Mathias Bergeld / BILDBYRÅN

Jenny Haglund missade cutten på Europatourtävlingen i Helsingborg och slutade på delad 85:e plats.

Europatouren tävlade den här veckan på svensk mark och det var Helsingborg Open som avgjordes 2-4 juni på Allerum GK.

29-åriga Jenny Haglund gick i fredags första rundan på 75 slag, tre över banans par, och på andra rundan i lördags sköt värmländskan 76. Haglund var alltså +7 efter två rundor och hon klarade därmed inte cutten (kvalgränsen) som drogs vid +4 efter två av tre ronder och Haglund slutade på delad 85:e plats.

Inför söndagens avslutningsrunda var det delad ledning på –7 mellan Nicole Garcia från Sydafrika och spanjorskan Ana Pelaez Trivino. Caroline Hedwall och Lisa Pettersson var bästa svenskor på delad tredje plats med –6.

Efter söndagsrundan hördes svenskt segerjubel. Lisa Pettersson vann tävlingen med –11 och tog sin första seger på Europatouren. Pelaez Trivino slutade tvåa på –10 och Hedwall kom på femte plats med –7.

Värmländskan klarade kvalgränsen i FloridaVärmländskan med tung avslutningsrunda på EuropatourenHole in one av Jenny Haglund i sin comeback

Artikeltaggar

AllerumCaroline HedwallEuropatourenGolfJenny HaglundKarlstad GK

Så här jobbar NWT med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.