Hoppa till huvudinnehållet

Fler äldre i Värmland har skulder hos Kronofogden

Publicerad:
Värmlands äldre har stora belopp i skuld hos Kronofogden.
Värmlands äldre har stora belopp i skuld hos Kronofogden. Foto: Fredrik Samuelson

Drygt 1300 värmlänningar över 65 år hade skulder hos Kronofogden förra året. Tillsammans hade de skulder på nästan en halv miljard kronor. Det visar ny statistik från Kronofogden.

Antalet skuldsatta och den totala skuldsättningen hos Värmlands äldre har ökat. Både jämfört med fem år sedan och tio år sedan. Förra året hade 1369 värmlänningar över 65 år skulder hos Kronofogden, till ett samlat belopp om drygt 488 miljoner kronor.

– Många äldre har levt med skulder under lång tid och har svårt att komma ur sin skuldsituation. Det handlar ofta om gamla skulder där vi ser att de ständigt ökar på grund av räntor och avgifter, säger Davor Vuleta, analytiker på Kronofogden.

Tittar man på medianskulden så ligger dock värmlänningar lite lägre än många andra i Sverige. Medianskulden hos Kronofogden för Värmland är 113 000 kronor, jämfört med 128 000 kronor för medelsvensson.

Artikeltaggar

EkonomiKronofogdenSkulderVärmlands län

Så här jobbar NWT med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.