En gång i månaden byts filen och gröten ut mot champagnefrukost på Hagaborgs trygghetsboende.
Initiativtagare är Aneliya Aydin som jobbar i köket.
– Jag vill att de gamla ska få det bästa, de är som min familj, säger hon.
På fredagen var det tredje gången som de boende kunde njuta av alkoholfritt bubbel och en tallrik fylld av läckerheter, skinka, snittar, ost och frukt.
Och att det uppskattades rådde det inga tvivel om.
Astrid Lager, Klaes Norrman, Thea Holmgren och Hjördis Franzén tillhör det tidiga gänget som brukar komma vid åtta när matsalen öppnar.
– Det är ett jättebra initiativ. Det är trevligt att de hittar på något för de gamla. Allt på tallriken är fantastiskt, säger Hjördis Franzén.
– Det är roligt att det händer något. En gång i månaden är lagom, blir det för ofta orkar man inte gå ner men samtidigt behöver man ju inte vara med på allt, säger bordsgrannen Thea Holmgren och tar för sig av mat och dryck.
Vi hälsar på vid åtta när matsalen öppnar. Då står tallrikarna uppdukade på disken i väntan på gästerna. Flaskorna med bubbel ligger på stora isblock fyllda med blommor i en stor champagnekylare. Bredvid kan man ta för sig av vindruvor och grissini.
– Jag tycker inte att du ska fokusera för mycket på just drycken när du skriver, förmanar Klaes Norrman och fortsätter:
– Men vi blir lite uppiggade av att frukosten är extra fin.
Det är detaljerna som gör det.
– Man äter med ögat. Häller man upp mjölk i ett vinglas smakar den annorlunda, säger trivselvärden Rose-Marie Jacobsson som hjälper till att servera.
Aneliya Aydin har köpt champagneglasen och kylaren själv och tagit med, blommorna som dekorerar isblocken plockade hon i veckan. Under fredagen var hon på plats redan vid halv fem på morgonen för att hinna fixa med allt i god tid.
– Jag vill att de gamla ska få det bästa, de har betalat skatt hela livet. Bara för att de bor på trygghetsboende betyder inte det att det måste vara den sämsta tiden i livet, säger hon.
Elisabet Rabe, som är kostchef i Karlstads kommun, förklarar att champagnefrukosten kräver lite mer förberedelse men den innebär ingen jättekostnad.
– Man kan göra mycket med kreativitet, vi använder det vi har. Snittarna i dag är till exempel fyllda med en röra vi fick över när vi gjorde smörgåstårta nyligen. Det behövs inte så mycket för att förgylla de äldres vardag, säger hon.
På plats som hjälp vid lunch och frukost finns också vaktmästaren Pelle Gustavsson.
– Vi brukar kalla honom vår butler! skämtar gänget runt bordet.
– Det är fantastisk personal här, tycker Thea. Man får hjälp med det man vill.
Aneliya Aydin vill jobba för att få till mer pensionatskänsla på trygghetsboendet.
– Så att fler ser det som en möjlighet och väljer att flytta hit när de fortfarande är lite piggare, säger hon.
För henne är de äldre som en andra familj.
– Jag vet inte vad min mamma och pappa dricker till maten, men alla här har jag full koll på.
Egentligen är det rätt självklart, anser Elisabet och Aneliya.
– Man kan bara gå till sig själv och fundera på hur man själv skulle vilja ha det som äldre, säger de.