Hoppa till huvudinnehållet

Stjärnimport klar för Crusaders: ”Förstärker anfallet”

Publicerad:
Carlstad Crusaders nyförvärv, Hunter Belzo, anlände tidigare i veckan till sin nya klubb.
Carlstad Crusaders nyförvärv, Hunter Belzo, anlände tidigare i veckan till sin nya klubb. Foto: Privat

Efter att quarterbacken Dante Vendeeven drabbades av en skada och fick återvända hemåt började Carlstad Crusaders jaga en ersättare.

En jakt som nu är över då de fyller importkvoten med den 26-åriga amerikanen, Hunter Belzo.

– Han är snabb, rörlig, kvick och kommer verkligen förstärka anfallet, säger klubbchefen Rikard Borg.

Reglerna säger att varje lag får ha max två nordamerikanska importer i sin trupp. Efter att Dante Vendeeven blev skadad och åkte hem fanns bara kanadensaren Rory Kelly kvar i Crusaders trupp. En situation som gjorde att klubben började leta efter ett nyförvärv.

Och nu är kvoten fylld.

Hunter Belzo, 26, presenterades under fredagen av Crusaders på ett kontrakt som löper säsongen ut. Amerikanen är en mångsidig spelare som kan användas på flera olika positioner, främst runningback men också wide receiver.

– Han är snabb, rörlig, kvick och kommer verkligen förstärka anfallet, säger Rikard Borg.

Klubben tänker framöver fortsatt ge den unge quarterbacken Albin Forsman förtroende efter Vendeevens skada. Dock kommer Belzo in som en backup då han tidigare har spelat på positionen.

26-åringen anlände till Karlstad tidigare i veckan efter att ha tränat på bra hemma i Connecticut. Han kommer senast från spel i den spanska ligan men har också ett förflutet på Springfield College samt inomhusvarianten av sporten, ”Arena football”.

– Han har varit här nu i några dagar, kommit in bra i spelargruppen och är en toppenkille så det är jättekul. Han har dock inte riktigt anpassat sig till solskenet här än då han var lite chockad när solen sken klockan 21 på kvällen, säger Borg.

Förbättrat skadeläge inför finalen

Redan under morgondagen kommer huvudtränaren Christian Forsman kunna använda nyförvärvet när det är dags för final i Scandinavian Cup.

Just nämnda Forsman, som ersatte förre huvudtränaren Alex Burdette, tänker klubben ha kvar i rollen säsongen ut.

– Det har varit bra intensitet på träningen och Christian har verkligen axlat ansvaret superbra. Vi är jättenöjda med att ha honom på den positionen och har fullt förtroende. Så där letar vi inget nytt.

Det är Örebro Black Knights som kommer på besök till Karlstad under lördagen. Och det tidigare svåra skadeläget har blivit bättre enligt Borg med flera spelare som har blivit spelklara. Och med Hunter Belzo in i truppen ser man fram emot finalen.

– Det kommer bli en tuff uppgift men vi går in för att vinna. Ska bli jättekul att se Hunter spela. Och så hoppas att det kommer mycket folk där vi bjuder upp på bra fotboll.

Finalen i Scandinavian Cup på lördag klockan 15.00 på Tingvalla IP.

Artikeltaggar

Amerikansk fotbollCarlstad CrusadersChristian ForsmanKarlstadNyförvärvÖrebro Black KnightsRikard BorgScandinavian CupSportTingvalla IP

Så här jobbar NWT med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.