Hoppa till huvudinnehållet

Karlstad får 58 miljoner för att bygga ut snabbusslinjen

Publicerad:
Snabbussen ska byggas ut med nya stopp för att nå Karlstads universitet, Kronoparken och Välsviken
Snabbussen ska byggas ut med nya stopp för att nå Karlstads universitet, Kronoparken och Välsviken Foto: Peter Bäcker

Trafikverket ger Karlstads kommun 58 miljoner kronor för att bygga ut snabbusslinjen Karlstadstråket. Planen är nya stopp vid universitetet, Kronoparken och Välsviken.

Snabbusslinjen ska byggas ut från Rud via Kronoparken och Karlstads universitet till Välsviken. Med de 58 miljonerna från Trafikverket, plus de 65 miljoner som Karlstads kommun själva lägger, ska hållplatserna förbättras, med cykelparkeringar.

– När vi gör det enklare att resa kollektivt och att ta sig fram till fots och med cykel så kan Karlstad växa hållbart och bida till att Karlstad blir klimatneutralt 2030, säger Monika Bubholz (MP), Karlstads kommun i ett pressmeddelande.

Politikerna tror att bussarna kan bidra till att binda ihop stadsdelar och därmed minska segregationen.

– Det underlättar både studier och jobb för Karlstadsborna. Det bidrar även till att bryta segregationen när vi knyter ihop centrala Karlstad med stora stadsdelar som Rud och Kronoparken, säger Anders Tallgren (S), Karlstads kommun.

Projektet med att bygga ut linjen påbörjas under 2024.

Artikeltaggar

Anders TallgrenBussarKarlstadKarlstads kommunKarlstads universitetKollektivtrafikKronoparkenMonika BubholzTrafikTrafikverket

Så här jobbar NWT med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.