Hoppa till huvudinnehållet

En ung toppduo är klar för Färjestad – tacka Calle Odelius för det

Publicerad:
Calle Odelius med ett oväntat finger med i spelet. Foto: FREDRIK KARLSSON

Detta är en åsiktsartikel och innehållet är skribentens eller skribenternas egna uppfattningar.

Först kom Liam Öhgren.

Sedan anslöt Carl Lindbom.

Färjestad har värvat en fantastisk duo från Djurgården men utan Calle Odelius ingripande hade värvningarna knappast blivit av.

Supertalangen lånas ut till Färjestad

Visst kommer ni ihåg backen Calle Odelius?

Djurgårdsspelaren som kom till Färjestad för två matcher i februari, mot Brynäs och Växjö. Calle gjorde ett piggt intryck, inte minst med goda offensiva takter och det fanns till och med ett lätt rykte om att Färjestad var intresserade av att värva honom.

Nu är det hans lagkamrater Öhgren och Lindbom som kommer och Odelius har faktiskt en del i det.

I Djurgårdens första semifinal mot Björklöven kom hemmalaget i en spelvändning och Odelius gjorde en brysk tripping på Veeti Vainio som sedan brakade in i Carl Lindbom.

Lindbom spelade ett byte till innan han bröt matchen och vad som också visade sig vara hela säsongen. Där och då missade Djurgården chansen att gå upp i SHL och Färjestad fick en möjlighet att värva den här sällsynt talangfulla duon.

Det kan låta som en märklig formulering att Djurgården missade chansen att gå upp i SHL i den första semifinalen mot Björklöven när man till slut förlorade i den sjunde finalmatch mot Modo, men med Lindbom i mål istället för Matthew Galajda eller Jesper Myrenberg är jag helt övertygad om att Djurgården hade tagit steget.

För så bra är Carl Lindbom. I ett Djurgården som var nästan lika skadedrabbat som Färjestad under grundserien vann han många matcher åt laget och räddningsprocenten blev 93.

Ännu högre, 94,1, var räddningsprocenten mot Karlskoga i kvartsfinalen innan den in i vänsterbenet hårt brakande Vainio satte stopp för säsongen.

Jag ska helt ärligt erkänna att jag inte kan sätta fingret på hur bra Jonas Johansson är. Men ska han ta en given förstaplats i målet har Färjestad rustat riktigt, riktigt bra efter Tomkins och Hildeby.

I så fall är min åsikt att man har steppat upp ett snäpp.

Liam Öhgren är en ruskigt vass värvning också. Under slutspelet i Hockeyallsvenskan var han klart bäst i laget tillsammans med Linus Klasen. Med sin skridskoåkning och teknik, det finns riktigt fina handleder här, satte han motståndarförsvaret i stora problem i omgångar.

Personligen tror jag att Öhgren kommer att få börja en bit bak i laghierarkin när säsongen inleds men när den avslutas är jag övertygad om att han är långt fram i den.

Han är så bra att han har alla möjligheter att snabbt bli en publikfavorit i Löfbergs Arena!

Artikeltaggar

Carl LindbomDjurgårdenFärjestad BK HerrHockeyallsvenskanIshockeyJonas JohanssonJonathan LekkerimäkiLiam ÖhgrenSport