Hoppa till huvudinnehållet

En rosé som sticker ut

Publicerad:

Detta är en åsiktsartikel och innehållet är skribentens eller skribenternas egna uppfattningar.

Rosa favorit i repris! Viore Rosado kom, såg och segrade redan för året. Nu är den tillbaka med lika många flaskor Þ 6000 stycken. Den är så välkommen, för detta är en rosé som sticker ut, lika mycket färgmässigt som smakmässig.

Ursprung är distriktet Toro i den större regionen Kastilien-León i nordvästra Spanien. Heta somrar skapar solmogna druvor med mycket kraft och stuns.

Klimatet sätter sin prägel på denna rosé, gjord på merparten garnacha och en skvätt tinta de toro - det lokala namnet för tempranillo. Mörka skogsbär, röd apelsin, campari-kryddor och viol landar i glaset. På tallriken landar grillat ljust kött med grillad paprika, burgare på kycklingfärs och het majo, bakad sötpotatis med en röra på lax eller en somrig sallad med sparris, jordgubbar och smakrik ost.

Viore Rosado finns på den tillfälliga hyllan från och med fredag 2 juni. Salut!

Viore Rosado 2022
Viore Rosado 2022

Vinet: Viore Rosado 2022

Nr: 93015, tillfälligt sortiment

Druvor: 85 procent garnacha och 15 procent tinta de toro.

Pris: 99 kr

Artikeltaggar

Mat och dryckSofias fredagstipsSpanienVin