Hoppa till huvudinnehållet

Beväpnad butikssnattare misstänks för flera brott

Publicerad:
Polisen stötte på en man i 40-årsåldern, som misstänks för att ha hotat en butiksanställd efter ett snatteri. Genrebild.
Polisen stötte på en man i 40-årsåldern, som misstänks för att ha hotat en butiksanställd efter ett snatteri. Genrebild. Foto: Kajsa Juslin

När en man i 40-årsåldern blev konfronterad av en butiksanställd efter ett misstänkt snatteri så blev han aggressiv och drog fram ett tillhygge.

Under fredagsförmiddagen ska en man i 40-årsåldern försökt stjäla livsmedel från en butik på Orrholmen i Karlstad. När han konfronterades så hotade han en butiksanställd med ett tillhygge, och försvann sen från platsen.

Polisen hittade honom snabbt på en närliggande gata.

– Vi hade patruller på plats som anträffade mannen, säger Lars Hedelin, presstalesperson hos Polisregion Bergslagen.

Han misstänks nu för flera brott. Grovt brott mot knivlagen, ringa stöld, hot mot tjänsteman och våld mot tjänsteman. Det är inte klarlagt vilken typ av vapen mannen hade, men det är ett föremål som enligt Polisen kan vålla allvarliga skador.

Artikeltaggar

BrottBrott mot knivlagenBrott, lag och rättHotKarlstadOrrholmenSnatteri

Så här jobbar NWT med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.