Hoppa till huvudinnehållet

Anställd på naturreservat hotades till livet upprepade gånger

Publicerad:
Arbetsmiljöverket har fått in en anmälan om hot mot en anställd på ett naturreservat i västra Värmland.
Arbetsmiljöverket har fått in en anmälan om hot mot en anställd på ett naturreservat i västra Värmland. Foto: Naina Helén Jåma/TT

En anställd på ett naturreservat i västra Värmland blev under två månaders tid hotad av en person i skogen. Nu har händelsen anmälts till Arbetsmiljöverket.

Enligt anmälan så ska den anställde arbetat i naturreservatet och då vid upprepade tillfällen tagit emot hot från en man i skogen. Mannen ska ha sagt att han tänker döda den anställde och dragit med tummen över halsen, i en halsskärande rörelse.

På grund av hotet så har den anställdes arbetsgivare anmält händelsen till Arbetsmiljöverket. Arbetsgivaren flyttade även den anställde på grund av hotbilden. En polisanmälan gjordes, som dock blev nedlagd. Inga andra anställda har arbetat i naturreservatet sedan händelsen.

Artikeltaggar

ArbetsmiljöverketDjur och naturNaturreservatSkogVärmlands län

Så här jobbar NWT med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.