Hoppa till huvudinnehållet

Internationell utställning i Karlstad: fem fotografer visar krigets konsekvenser

Publicerad:
Fotboll för livet, Liberia.
Fotboll för livet, Liberia. Foto: Christopher Morris/ICRC/VII

En värld i krig är temat när en fotoutställning från Internationella Röda korset landar på Värmlands museum.

Fem erfarna krigsfotografers bilder visar krigets konsekvenser för människor.

Utställningen ”Our world – At war” har turnerat världen runt och redan besökt mer än 40 länder.

Nu kommer den till Värmland.

Fotografierna som visas i utställningen är tagna av fem av världens mest erfarna krigsfotografer. I bilderna har de fokuserat på att visa krigets konsekvenser för individerna och hur dessa tar sig an de konkreta följderna av krigen. Då kan det, exempelvis, som i Christopher Morris bild från Liberia, handla om att spela fotboll – trots att man måste ha kryckor för att kroppsdelar stympats.

Utställningen invigs under fredagseftermiddagen, i samband med att Röda Korsets riksstämma hålls i Karlstad. Både Röda Korsets Sverigeordförande Anna Hägg-Sjöquist och tidigare utrikesminister Margot Wallström deltar i invigningen. Wallström ska hålla invigningstalet.

"Our world - at war” är producerad av Röda Korsets museum i Genève och visas på Värmlands museum fram till och med den 24 september.

Artikeltaggar

FotograferingInvigningarKarlstadKonstKrigMargot WallströmMuseumNöje/KulturRöda korsetSamhälleSvenska Röda KorsetUtställningarVärmlands län

Så här jobbar NWT med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.