Hoppa till huvudinnehållet

Karlstad Fotbolls mest meriterade är inte orolig: ”Går att vända på det här”

Publicerad:
Jacob Ericsson vet av erfarenhet att det går att vända negativa trender. Foto: Tommy Andersson

Jacob Ericsson har varit med länge.

Han har upplevt både motgång och medgång på en fotbollsplan och känner ingen oro för den oväntade och utsatta situation Karlstad Fotboll har hamnat i.

– Jag är inte orolig, det gäller att vi håller ihop gruppen och fortsätter tro på det här. Då kommer det att ordna sig, säger 29-åringen.

Jacob Ericsson har spelat allsvensk fotboll i såväl Gefle som i Falkenberg. Totalt har han nära hundra allsvenska matcher på sin cv.

I nämnda klubbar tvingades man från och till spela med kniven på strupen. Så Jacob har vanan inne.

– I Falkenberg hade vi det rätt kämpigt ett tag, men vi redde ut det.

Karlstad Fotboll har inte vunnit på sju matcher nu. Jacob Ericsson vidhåller givetvis att det hade kunnat se mycket bättre ut, men lyfter också att det bara gått tio omgångar av serien.

– Jag har upplevt den här typen av motgångar tidigare och jag vet att det går att vända på det, säger Ericsson.

Och fortsätter:

– Jag upplever inte att något lag egentligen varit bättre än oss. Det viktigaste nu är att gruppen håller ihop, står stark, fortsätter tro på det vi håller på med och undviker att lyssna på snacket utifrån, det som alltid uppstår kring ett lag det går tungt för.

Får David Johannesson och Jacob Ericsson jubla igen när Karlstad Fotboll tar emot Örebro Syrianska under fredagskvällen?
Får David Johannesson och Jacob Ericsson jubla igen när Karlstad Fotboll tar emot Örebro Syrianska under fredagskvällen? Foto: HP Skoglund

Efter en fin försäsong och en lika trevlig inledning på seriespelet har det gått troll i det för Karlstad Fotboll.

Jacob Ericsson tycker dock inte att man kan skylla på någonting.

– Visst, vi har haft en del motstuds, men sanningen är den att vi har underpresterat. Det kommer man inte runt. Vi har inte varit bra i 90 minuter någon enda gång.

Ödmjukhet är honnörsordet nu - och att göra jobbet. Det menar Jacob Ericsson.

– En vinst mot Örebro Syrianska nu skulle betyda oerhört mycket. Vi får ta det match för match och inte stirra oss blinda på tabellen.

Artikeltaggar

FotbollIF Karlstad FotbollJacob EricssonSport

Så här jobbar NWT med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.