Hoppa till huvudinnehållet

Klart: Ny stjärna presenterad av Färjestad

Publicerad:
Carl Dahlström, till höger i bild, är klar för FBK.
Carl Dahlström, till höger i bild, är klar för FBK. Foto: ANDREAS L ERIKSSON

NWT kunde berätta om Färjestads intresse för Carl Dahlström i slutet av april, nu är backen presenterad.

– Det känns spännande med ett nytt kapitel, säger han till NWT.

NHL-meriterade Carl Dahlströms säsong med Toronto Marlies tog nyligen slut.

Nu är han presenterad av Färjestad som därmed säkrat det andra nyförvärvet på lika många dagar.

Avslöjar: NHL-meriterad back på Färjestads radar

Under tiden i Nordamerika har han främst fått användning för sina defensiva egenskaper. Nu hoppas 28-åringen att han även ska kunna visa sitt offensiva register.

– Jag ska såklart inte glömma defensiven, som är den som har tagit mig dit jag är idag. Men både ”Walle” och Mitell och även jag själv känner att det finns kliv att ta. Under tiden i Vegas organisation fick jag lite mer offensiva tyglar och det kändes som att det gick bra. Det är något jag vill fortsätta utveckla.

Dahlström är inne på att hockeyn har utvecklats och att han vill vara en spelare som bidrar i båda riktningarna och i alla lägen:

– Man måste ha lite av allt. Sedan har man såklart sina styrkor endera offensivt eller defensivt. I det stora hela kan man säga att jag vill spela när det gäller, både när vi ska göra mål och när vi ska hålla tätt.

En som gläds lite extra nu när Dahlström är klar för FBK är tidigare lagkamraten Victor Ejdsell. Duon spelade tillsammans i Chicagos organisation och är goda vänner.

– Jag har använt Victor som ett bollplank. En nära väns ord var det bästa kvittot jag kunde få, han är så ärlig man kan bli. Färjestad var etta på min lista och det var också med tanke på att hans fru och min sambo är väldigt nära. Att familjen ska må bra är såklart viktigt för mig, speciellt nu när man skrev ett lite längre kontrakt.

Kontraktet med Färjestad är skrivet över säsongen 2025/26 och sportdirektören Rickard Wallin tror och hoppas att klubben har landat en back som håller högsta SHL-klass:

– Vi ser Calle som en tvåvägsback med kanske sin största styrka i den defensiva zonen. Han har en väldigt fin skridskoåkning för att ha en såpass stor kropp och fin spelförståelse som gör att han är duktig på att spela sig ur egen zon. Han har också samlat på sig en hel del erfarenhet i Nordamerika och vi tror och hoppas att det är en toppback som vänder hem till SHL, säger sportdirektören till Färjestads sajt.

Stora förhoppningar från klubbens sida inspirerar 28-åringen.

– Det är bara roligt och det visar att klubben tror på mig. Nu ska det bli kul att träffa grabbarna i laget och komma igång.

FBK-nyförvärvet vill gräva guld i Karlstad: ”Jag är väldigt taggad”Pokka vill fortsätta karriären utomlands: ”Är arbetslös just nu”

Artikeltaggar

Carl DahlströmFärjestadFärjestad BK HerrIshockeyNordamerikaSport

Så här jobbar NWT med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.