Hoppa till huvudinnehållet

Bunjaki: ”Viljan att vinna måste vara större än rädslan att förlora”

Publicerad:
Albert Bunjaki får tiullbaka två avstängda spelare. Foto: lisa olaison nwt

Nio spelare borta senast.

Till Karlstad Fotbolls livsviktiga hemmamöte med Örebro Syrianska på Tingvalla under fredagskvällen återfår tränaren Albert Bunjaki två spelare till den sargade truppen - men ytterligare två har fallit bort.

Det handlar om comeback för rutinerade vänsterbacken Jacob Ericsson och defensive mittfältaren Henrik Cederin, som båda var avstängda senast.

Dessutom är innermittfältets Oscar Kihlgren tillbaka i truppen efter en flera veckor lång skadefrånvaro.

– Det är viktigt för oss att få tillbaka Jacob och Henrik. ”Kilen” är långt ifrån redo för 90 minuter, men finns med på bänken. säger Albert Bunjaki.

En ny jobspost stavas Erik Björndahl.

Lagets skyttekung drabbades av hjärnskakning i bortamatchen mot Sylvia och är helt ute ur bilden i dagsläget.

Därmed måste Albert Bunjaki hitta en ny anfallslösning.

– Vi funderar över två alternativ. Att ersätta Erik Björndahl rakt av och då är David Johannesson och Ludvig Steen de tänkbara. Men det kan också bli en lösning med två ”tior”, så som vi spelade innan Björndahl kom in i bilden.

Det finns dock ytterligare en post på minuskontot:

Under onsdagskvällens träning skadade sig unge högerbacken Melker Falknäs. Falknäs är inte aktuell för spel under fredagen.

– Vi får jobba med det material som är tillgängligt. Örebro Syrianska är ett individuellt skickligt lag som vunnit över topplag, men också förlorat mot lag längre ner i tabellen. Vi ska dock fokusera på vårt, hitta energin. Viljan att vinna måste vara större än rädslan att förlora. Och vi trivs på Tingvalla.

Artikeltaggar

Albert BunjakiErik BjörndahlFotbollHenrik CederinIF Karlstad FotbollJacob EricssonSportTingvalla

Så här jobbar NWT med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.