Hoppa till huvudinnehållet

Brand i gammal skolbyggnad – "Gick inte att rädda”

Publicerad:
Arkivbildskollage.
Arkivbildskollage. Foto: Pontus Lundahl/TT

Vid midnatt mot torsdagen kom larm om en brand vid Skolvägen i Hällefors.

Polisen utreder händelsen som misstänkt mordbrand och har spärrat av.

Det brann med öppna lågor i en gammal skolbyggnad på natten till torsdagen. Det ska inte vara någon verksamhet i huset eller finnas boende där.

Räddningstjänst och ambulans skickades till platsen liksom polis.

– Vid framkomst ser man brand på taket. Man har påbörjat släckning, sade Linda Bergquist, teamledare vid SOS Alarm, inledningsvis.

– Det brinner ordentligt, säger Dan Grabö, vakthavande befäl vid polisen i region Bergslagen.

Senare under natten meddelar SOS att det blev en fullt utvecklad brand i hela skolbyggnaden.

– Stora delar av av byggnaden har brunnit rejält under natten. Vindsdelen är så gott som nerbrunnen och man har tänkt att den ska brinna ner helt och hållet, säger en operatör vid SOS Alarm som svarar för Räddningsregion Bergslagen.

– Det gick inte att rädda, konstaterar Grabö.

Tidigt på torsdagsmorgonen har räddningstjänsten kontroll på branden och delar av styrkorna som har arbetat under natten är kvar på platsen och efterbevakar.

– Många runt omkring känner en stark brand- och rökdoft. Vi rekommenderar alla att stänga fönstren om det är obehagligt, säger operatören.

Ingen person har förts till sjukhus med ambulans.

Polisen har inlett en förundersökning om misstänkt mordbrand.

– Inget tyder på att någon avsiktligt tänt eld, men vi kan heller inte utesluta det. Så därför har vi inlett förundersökning om misstänkt mordbrand för att, som vi säger, ”kunna öppna hela verktygslådan”.

Man har spärrat av på platsen och ska göra en teknisk undersökning när det har svalnat. Ingen person är misstänkt på torsdagsmorgonen.

Artikeltaggar

BränderBrott, lag och rättHälleforsOlyckor och katastroferSOS Alarm

Så här jobbar NWT med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.