Hoppa till huvudinnehållet

Från Bonde söker fru – till succéklubben: ”Inte så mycket att förlora”

Publicerad:
Victor Fredriksson är klar som tränare för allsvenska nykomlingen Nilsby. Foto: Nilsby IK

För den breda massan är Victor Fredriksson kanske mest känd för sitt framträdande i Bonde söker fru.

Nu är det dock dags för ett helt nytt äventyr – som tränare för allsvenska Nilsby.

– Det ska bli otroligt roligt, säger han.

Även om cv:t för Victor Fredrikssons spelarkarriär sträcker sig över flera decennier så är han nu inne och kliver på relativt okänd mark.

Gångna säsongen, där han ledde Hertzögas damer till seriesegern i division 3, axlade han nämligen sitt första riktiga tränaruppdrag.

– Egentligen var det bara meningen att jag skulle vara med och hjälpa till, men sedan blev det att jag fick huvudansvaret. Tjejerna skötte faktiskt det mesta själv men det var väldigt kul, säger Fredriksson.

Och snabbt går det i innebandy.

För inte långt efter avancemanget står det nu klart att den nybakade tränaren byter både klubb och division – till herrallsvenska nykomlingen Nilsby.

– Det är ett stort steg att ta men det ska bli otroligt roligt. Det var smickrande att bara få frågan, säger 31-åringen.

Var det självklart att tacka ja?

– Till en början var det lite tveksamheter. Man funderade till exempel på om man har det som krävs på den här nivån, men sedan hade jag ett bra snack med både sportchefen och Mattias (Mattsson, huvudtränare) och då kändes det helt rätt. Jag har inte så mycket att förlora känns det som.

Vad är din styrka som tränare?

– Det är nog att få alla att vilja vinna och tävla, oavsett om det är träning eller match. Jag fullkomligt älskar att vinna, men hatar att förlora – och det är något jag också hoppas smittar av sig på gruppen.

Hur ser du på era chanser som nykomling i allsvenskan?

– Jag tror många lag kommer underskatta oss men jag tycker att det ser riktigt bra ut. Vi har en sjukt stark forwardsuppsättning och får vi bara in någon back till så ser det väldigt, väldigt bra ut även där. Det känns spännande och det ska bli väldigt kul.

Spännande var det också – inte minst för tv-tittarna – när Kristinehamnsbördige Fredriksson vann Linn Regilds gunst i TV4:s Bonde söker fru hösten 2020.

– Det där får man höra om fortfarande och det är väl något jag lär få leva med antar jag. Men det gör inget, jag ser det mest som en rolig grej. Jag tänker mer att jag började med att vinna Bonde söker fru, sedan vann jag med Hertzöga och nu är det väl bara att fortsätta på det spåret, haha.

Noterbart är dock att Victor och Linn skiljdes åt kort efter att tv-kamerorna plockades bort. Istället spirar nu kärleken på annat håll.

Artikeltaggar

Bonde söker fruInnebandyNilsbyTV4Victor Fredriksson

Så här jobbar NWT med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.