Hoppa till huvudinnehållet

Vansinnesfärden: ”Nära att krocka ett flertal tillfällen”

Publicerad:
Mannen greps av polis strax efter den vårdslösa körningen. Nu åtalas han misstänkt för tre brott.
Mannen greps av polis strax efter den vårdslösa körningen. Nu åtalas han misstänkt för tre brott. Foto: Johan Nilsson/TT

Mannen körde vingligt och tvingade flera medtrafikanter att väja för att undvika olycka. Nu åtalas han misstänkt för tre brott efter vansinneskörningen i Arvika.

Det var halvannan vecka in i maj som mannen, av åtalet att döma i allt annat än körbart skick, gav sig ut på Arvikas vägar. Bakom ratten hade han uppenbara problem med att manövrera bilen.

Som det formuleras i åtalet innebar hans körning en ”påtaglig fara för trafiksäkerheten”. Mannen körde vingligt, var över på motsatt körbana och tvingade medtrafikanter att agera för att undvika kollision.

Han ska ha varit ”nära att krocka vid ett flertal tillfällen”, enligt åtalet. Föraren greps strax efter körningen och sitter numera häktad. Han åtalas nu misstänkt för ringa narkotikabrott, grovt rattfylleri och olovlig körning efter händelsen.

En annan man åtalas också han misstänkt för rattfylleri, ringa narkotikabrott och grov olovlig körning. Detta efter att han kört bil amfetaminpåverkad och utan körkort i Arvika i april i år.

Artikeltaggar

ArvikaÅtalBrott, lag och rättNarkotikabrottOlovlig körningRattfylleri

Så här jobbar NWT med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.