Hoppa till huvudinnehållet

Arrendator sökes till Råda rastplats: ”Kan bli hur bra som helst”

Publicerad:
Ny arrendator söks till Råda rastplats. Foto: Pia Holmström

Sommarsäsongen står för dörren och populära Råda rastplats står utan arrendator. Guy Wilson som äger rastplatsen söker med ljus och lykta efter en ny arrendator som kan tillträda så fort som möjligt.

– Jag är egentligen öppen för alla förslag från föreningar till vad som helst egentligen, säger Guy Wilson.

Förra sommaren arrenderade George Welford Råda rastplats. NWT har varit i kontakt med honom och han berättar att han har fullt upp med sin andra verksamhet, så han har inte möjlighet att driva rastplatsen i år.

Guy Wilson jagar därför en ny arrendator. Det förs också diskussioner med en intressent.

– Men det verkar lite osäkert, så jag skulle gärna ha någon mer intressent att föra diskussioner med, säger han.

För någon som vill driva Råda rastplats är det enligt Guy Wilson att bara köra igång direkt.

– Man behöver inte köpa en pryl, mer än råvaror och förbrukningsvaror. På så sätt kan man komma igång väldigt fort. Utrustningen som finns är allt från pizzaugnar till stekbord.

Har du någon kravprofil på den som ska arrendera?

– Kravet är att det är någon som vet vad de gör. Önskvärt, men inget krav vore om det var någon som har med sig ett alkoholtillstånd, så de även kan servera ett glas vin eller öl till pizzan. För det blir ju lite mera pengar då naturligtvis. Då är det ju lättare att driva för alla parter, säger Guy Wilson.

Han tror att det ekonomiska läget har gjort att färre är intresserade av att hyra anläggningen.

– Men å andra sidan kan jag tänka mig att en eventuell arrendator skulle ha fördel av att folk kommer att fira sommaren hemma för att det är billigare. Det finns mycket bra förutsättningar. Blir det en sommar som 2018, då blir det hur bra som helst där nere, då blir det vansinnigt bra, säger Guy Wilson.

Satsning på området vid Råda rastplats – ny brygga och pir planerasKlart med ny arrendator för Råda rastplats

Artikeltaggar

Guy WilsonNäringslivÖlRådaRåvarorVin

Så här jobbar NWT med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.