Hoppa till huvudinnehållet

Torsby nostalgidagar med artister, bilutställning och cruising

Publicerad:
Ulf Persson i arrangörsstaben laddar för Torsby nostalgidagar med artister i två dagar och bilutställning.
Ulf Persson i arrangörsstaben laddar för Torsby nostalgidagar med artister i två dagar och bilutställning. Foto: Morgan Bäckvall

Det har blivit en årlig tradition bland bilentusiaster och Torsbybor, att vallfärda till Graneviks Folkets park första helgen i juni.

Nu är det dags igen, för 17:e året och det blir två festkvällar och bilutställning följt av cruising.

Första helgen i juni är en av de stora festhelgerna i Torsby med Torsby nostalgidagar som under åren samlat artister som Sven Ingvars, Dave Edmunds och Dr Feelgood.

I år liksom tidigare år är det Torsby american car show med priser till vinnarna i klasser indelade i decennier, från 1940-talet och tidigare, 50-, 60- och 70-talare och senare.

Dessutom blir det pris till ”Best in show”.

Torsby nostalgidagar startade 2005 och förutom uppehåll i två år under pandemin har arrangemanget hållits varje år och nu är det 17:e gången.

Affischer från tidigare årgångar av Torsby nostalgidagar.
Affischer från tidigare årgångar av Torsby nostalgidagar. Foto: Morgan Bäckvall

– Vi kallade det för Torsby american car show från början och då var det under en kväll. Det var i samband med att TACC (Torsby american car club, reds anm) firade 30 år. De tyckte att vi skulle hitta på någonting, så flera föreningar gick ihop, som hade intresse, säger Ulf Persson i arrangörsstaben.

Till helgen hoppas han att det kan komma totalt ett par tusen personer totalt. Mest besökare hittills var det när Dave Edmunds kom 2011 och Sven Ingvars med Sven-Erik Magnusson, ett år tidigare.

Årets affisch innehåller ett program bestående av Andy and the Rockets, Black Knights, Micke Muster, Billy Opel och Timmie Four.

Micke Muster spelar även under dagen på bilutställningen.

– Är det gynnsamt väder så är parken ganska snart full av utställare. Det går inte in så många, så det är bra att komma i tid om man vill ställa ut sitt fordon. Är det fint väder och allt går i lås kan det komma upp emot 1 500 personer, säger Ulf Persson.

Torsby nostalgidagar arrangeras av Torsby american car club, Lonesome drifters rock’n’roll club och Västanviks AIF.

Artikeltaggar

Andy and the RocketsArtisterBilly OpelBlack KnightsDave EdmundsDr FeelgoodGranevikNöje/KulturParkerShowerSven-Erik MagnussonSven-IngvarsTorsbyTraditioner

Så här jobbar NWT med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.