Hoppa till huvudinnehållet

Inga nya problem för butiken efter larm om möss: ”Ser det som avslutat”

Publicerad:
Problemen med möss på Lidl Våxnäs har nu lösts.
Problemen med möss på Lidl Våxnäs har nu lösts. Foto: Pär Fredin/TT

Problemen med möss vid Lidl-butiken på Våxnäs har förbättrats sedan kommunens inspektion. Efter den senaste kontrollen har inga möss hittats i fällorna.

– Jag väntar på en rapport från skadedjursföretaget, men i övrigt ser jag ärendet som avslutat, säger Cecilia Lundqvist, livsmedelsinspektör på miljöförvaltningen i Karlstads kommun.

NWT rapporterade om problemen för två veckor sedan.

Ett omfattande problem med möss på butiken hade då upptäckts, något man misstänkte hade spridit sig från centrallagret i Örebro via varutransporter. Butiken hade själva vidtagit åtgärder innan kommunens inspektion, och det verkar nu ha gett resultat.

– Vi hade en ny kontroll förra måndagen, och sedan hade jag telefonkontakt med distriktschefen igår för att kolla hur det hade gått senaste veckan. De hade inte fått några fångster i fällorna, och inte heller sett några spår efter möss, säger Cecilia Lundqvist.

Från kommunens sida är ärendet nu avslutat.

– Jag väntar på en rapport från skadedjursföretaget, men i övrigt ser jag ärendet som avslutat. De har satt in de åtgärder de kunnat och har inga ytterligare problem.

Kommer några uppföljningskontroller göras?

– Nej, butiken kommer ha bra koll själva nu – de satte ju in åtgärder själva innan vi hade varit där.

Artikeltaggar

ÅtgärderButikerHandelInspektionerKarlstads kommunLidlVåxnäs

Så här jobbar NWT med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.