Hoppa till huvudinnehållet

Färjestads gamle guldhjälte får nytt jobb – i Transsylvanien: ”Spännande – ett äventyr”

Publicerad:
Per Lundell under hans tid i Forshaga IF:s bås. Foto: Johan Eklöf

En gammal guldhjälte testar något helt nytt.

Per Lundell, svensk mästare med Färjestad 2002, tar sig nu an general manager- och tränarjobbet i – rumänska Transsylvanien.

– De hörde av sig och jag nappade. Det ska bli väldigt spännande, säger Lundell.

Klubben heter Sapientia U23 och spelar såväl i den inhemska rumänska hockeyligan som i en universitetsliga vid namn EUHL.

I rumänska ligan gick det den här säsongen tungt för Sapientia, som bara vann fyra av 24 matcher och missade slutspelet.

I EUHL, där även universitetslag från Tjeckien, Slovakien och Polen ingår, gick det bättre. Här gick laget till semifinal, där det dock blev respass.

”Tipsade om mig”

Oavsett ser det ut som om rutinerade Lundell står inför en utmaning.

– Allt började med en agentkontakt. Denne visste att de rumänska laget sökte en ersättare till svenske Jens Brändström som varit därnere i tre säsonger. Agenten tipsade om mig och jag blev uppringd, säger Per Lundell.

Efter att ha hört sig för med nämnde Brändström och även gjort ett besök i Rumänien slog Lundell till.

Per Lundell blev svensk mästare med Färjestad.
Per Lundell blev svensk mästare med Färjestad. Foto: Claudio Bresciani/TT

– Det är ett äventyr. Kul att se något annat än division 1- och division 2-arenor i Sverige ett tag. Dessutom är det ganska bra betalt, det kan jag inte sticka under stol med, säger Lundell.

Och fortsätter:

– Det är också betydligt mer seriöst än vad man skulle kunna tro. Ishallen är väl i och för sig av svensk division 2-modell, men det finns ett nybyggt spelarhotell alldeles intill med modernt gym och spa. Förutsättningarna är bra, annars hade jag inte tackat ja.

Per Lundell har skrivit på för en säsong.

Vann SM-guld 2002

Den Mariestadsfostrade tränaren har hunnit bli 54 år. Som aktiv representerade han Färjestad under sammanlagt sju säsonger och var med i guldlaget 2001/02. Lundell spelade även i Tyskland och i Österrikes högstaligor.

Som tränare har han verkat i Skåre BK, IFK Munkfors, Mora IK, Visby/Roma, Kongsvinger, Forshaga IF, Malungs IF och Hällefors IK.

Nu blir det alltså ett äventyr i rumänsk hockey.

Artikeltaggar

Färjestad BK HerrForshaga IF IshockeyIFK MunkforsIshockeyMalungs IFMora IKPer Lundell

Så här jobbar NWT med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.