Hoppa till huvudinnehållet

Älgsjövallen laddar inför sommarfestligheter

Publicerad:
Stig Arnesson, Älgsjövallen.
Stig Arnesson, Älgsjövallen. Foto: Morgan Bäckvall

När Sven Ingars besökte Älgsjövallen och landade med helikoper 1995 kom cirka 4 500 besökare. Den storhetstiden upplever inte folkparken i Bjurberget numera, men cirka 700 besökare har kommit till den årliga veteranfordonsträffen som i år infaller 17 juni.

Älgsjövallen i Bjurberget sex mil norr om Torsby var platsen som många midsommarfirare åkte till förr.

Det blir midsommarfest även i år med Torsbybandet Dyess som spelar rock’a’billy i sann Johny Cash-anda.

– Det kommer väl 100 - 150 personer. Annat var det 1995 när Sven Ingvars kom och landade med helikopter och drog 4 500 besökare, säger Stig Arnesson, festarrangör under alla de 65 år som föreningen Bjurbergets folkpark Älgsjövallen anordnat fester.

Det blir tre programpunkter under sommaren: 17 juni är det dags för veteranfordonsträffen där det brukar komma cirka 150 utställare. Efter midsommardagens fest följer den årliga eldfesten 19 augustri, med Streaplers på dansbanan.

– Vi firar 65 år i år och jag ska försöka köra till vi fyller 70. Då blir jag själv 96 år, säger Stig Arnesson.

Artikeltaggar

ÄlgsjövallenBjurbergetDansNöje/KulturStreaplersSven-IngvarsTorsby

Så här jobbar NWT med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.