Hoppa till huvudinnehållet

MS-golfen på väg att slå rekord: ”Är så otroligt tacksam”

Publicerad:
Vinnarna Daniel Bengtsson och Patrik Blom tillsammans med Malin Lindén, initiativtagare till MS-golfen, som i helgen avgjordes på Sommarro GK.
Vinnarna Daniel Bengtsson och Patrik Blom tillsammans med Malin Lindén, initiativtagare till MS-golfen, som i helgen avgjordes på Sommarro GK. Foto: Privat

Fullt startfält, strålande väder och en insamling som är på väg att slå rekord. MS-golfen på Sommaro GK fortsätter att engagera.

– Jag är så otroligt tacksam att tävlingen blir större och större samt att den blir fullsatt varje år, säger Malin Lindén.

Malin Lindén drabbades som ung av MS, och MS-golfen är ett sätt att uppmärksamma sjukdomen – och samtidigt samla in pengar till MS-fonden. Tävlingen anordnas årligen på Sommarro GK i Karlstad, och i helgen avgjordes den för sjunde gången.

En mängd priser fanns i potten för de tävlande, liksom auktioner att delta i. Bland annat lockade en signerad och matchanvänd tröja av Färjestads Victor Ejdsell och som förstapris i tävlingen väntade en spaövernattning med greenfee.

Blom och Bengtsson vann

96 personer kom till start, och det ser ut som att den sjunde MS-golfen i ordningen kommer att slå insamlingsrekord.

Summan ser ut att landa på drygt 50 000 kronor.

– Jag är så otroligt tacksam att tävlingen blir större och större samt att den blir fullsatt varje år av både långväga deltagare samt lokala spelare, säger Malin Lindén som är i spetsen för MS-golfen.

Vinnare av årets tävling var Daniel Bengtsson och Patrik Blom, som alltså har en övernattning på spa att se fram emot.

Artikeltaggar

GolfMS-golfenSommarroSommarro GK

Så här jobbar NWT med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.