Hoppa till huvudinnehållet

Hastigheten sänks på flera gator i Vålberg och Edsvalla

Publicerad:

Karlstads kommun sänker hastigheten på flera gator i Vålberg och Edsvalla. Arbetet med att skylta om kommer pågå till hösten.

Bostadsgator i Vålberg och Edsvalla kommer skyltas om till 30 km/h och större gator till 40 eller 60 km/h.

Hastighetssänkande refuger ska sättas ut på Brattgårdsgatan, Vårdkasvägen, Söderängsgatan och Åslidsvägen. Till hösten kommer det också byggas en hastighetsdämpande åtgärd på Långgatan, norr om Kedjevägen. Det ska också byggas en passage över Brattgårdsgatan och en gång- och cykelbana längs delar av gatan.

– Att sänka hastigheter är ett bra sätt att minska risken för olyckor. I år gör vi insatser i Edsvalla och Vålberg och påbörjar inventeringen i Molkom där vi planerar att skylta om och åtgärda 2025, säger Monika Bubholz (MP), ordförande i teknik- och fastighetsnämnden.

Hastighetsplanen klubbades 2016, och kommande åtgärder för att sänka hastigheten kommer ske i Rud under 2024 och Molkom 2025.

Artikeltaggar

ÅtgärderEdsvallaMolkomMonika BubholzOlyckorTrafikVålberg

Så här jobbar NWT med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.