Hoppa till huvudinnehållet

Kommunalrådet fick däcken sönderskurna – nu har utredningen lagts ner

Publicerad:

NWT rapporterade igår att Hagfors kommunalråd Jens Fischer (OR) fick däcken på sin bil sönderskurna natten mot söndagen.

Nu har utredningen lagts ner.

– Det är jag inte förvånad över, skriver Jens Fischer i ett sms till NWT.

Det var strax innan 01.00 natten mot söndag som en granne till Jens Fischer hörde en hög smäll och ett billarm som tjöt. Grannen gick ut för att titta vad som hänt men såg inget avvikande.

Jens Fischer däremot hade inte hört oväsendet på natten. Men på söndag förmiddag upptäckte han att tre däck på sin bil som stod parkerad på uppfarten till huset var sönderskurna.

Jens Fischer polisanmälde händelsen. Brottsrubriceringen blev skadegörelse.

NWT är under måndagen i kontakt med Karin Uppvall, förundersökningsledare LPO Torsby. Hon berättar att det aldrig inleddes någon förundersökning och att utredningen har lagts ner efter beslut av förundersökningsledare Mikael Hellberg i Mora. Orsaken till beslutet är att det inte går att utreda, för att det inte finns några spår eller andra åtgärder att vidta som kan leda till att brottet klaras upp.

– Om det skulle dyka upp fler uppgifter, så kan man alltid öppna upp utredningen igen, säger Karin Uppvall.

Jens Fischer är inte förvånad över att utredningen har lagts ner.

– Det finns väl inte så mycket att jobba med. Ska någon utredningsåtgärd vidtas ska man bland annat knacka dörr för att se om någon hört eller sett något. Men det brukar man inte göra i den här typen av utredningar. Sedan om någon bevisning kommer fram, så är det bara att återuppta ärendet, skriver Jens Fischer i ett sms.

Många reaktioner

Han har fått mycket stöd av många människor efter att han gått ut med att någon eller några gett sig på hans bil utanför hans hem.

– Det har varit väldigt många reaktioner på sociala medier och från personer som jag träffat ute. Många som är arga och tycker det är väldigt lågt och fegt gjort. Jag är glad över det stöd jag fått och jag hoppas det slutligen kan komma fram info om vem eller vilka som gjort det här. Vi bor inte i så stor stad så ofta kommer sådana här saker fram i slutändan, säger han.

Kommunalrådet Jens Fischer (OR).
Kommunalrådet Jens Fischer (OR). Foto: Peter Bäcker

Jens Fischer har inga misstankar om vem eller vilka som kan ha gjort detta.

– Jag har aldrig tidigare blivit utsatt för några hot eller hotelser varken när jag jobbade som polis eller som politiker. Jag kan inte svara på om det här skedde utifrån min tidigare roll eller nuvarande roll.

Hans barn var också hemma när händelsen inträffade.

- Det blir många frågor och funderingar av de två större barnen som är 14 och 11 år över vem eller vilka som vill skära sönder däcken på vår bil, säger Jens Fischer.

Kommunalrådet fick däcken sönderskurna utanför hemmet: ”Angrepp mot demokratin”

Artikeltaggar

ÅtgärderBrott, lag och rättHagforsHotJens FischerLPO TorsbyOberoende realisterSkadegörelseUtredningar

Så här jobbar NWT med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.