Hoppa till huvudinnehållet

Stella Polaris återvänder till Karlstad – då börjar kryssningarna igen

Publicerad:
Christian och Susanna Mellgren ombord på Stella Polaris tillsammans med skeppshunden Sixten.
Christian och Susanna Mellgren ombord på Stella Polaris tillsammans med skeppshunden Sixten. Foto: Privat

I början av juni återkommer båten Stella Polaris till Karlstads Inre Hamn. Planerna är att återupprätta det klassiska upplägget med skaldjurskryssningar på Vänern men det lär dröja till nästa år innan verksamheten är igång helt.

Nu är det klart att räkkryssaren Stella Polaris återvänder till Karlstads Inre Hamn efter att ha lämnat Värmland under 2022. Nuvarande ägarna Christian och Susanna Mellgren har renoverat båten och avresan mot Karlstad är planerad till 1 juni.

Invändes har några förändringar skett men upplägget kommer att vara detsamma som innan planerar ägarna.

– Jag är inredare sedan gammalt och jag såg potential med båten när vi först köpte den. Nu har vi renoverat och delvis ändrat utseendet. Bland annat har vi satt in en bar på andra våningen där man kommer att kunna beställa dricka framöver, säger Susanna Mellgren.

Start 2024

Stella Polaris kommer att anlägga på samma hamnplats som den legat vid tidigare, då ägaren Anders Håfström hade hand om båten. Planen är att ha samma upplägg som innan. Så fort alla tillstånd är klara.

– Vi ska försöka skynda på med att flytta våra tillstånd men jag tror inte att vi kommer hinna sätta i gång verksamheten under sommaren. Troligtvis blir det start under 2024, säger Susanna Mellgren.

Började som hobby

Paret Mellgren köpte Stella Polaris under pandemin, då Christian Mellgren som annars jobbar som kapten på lyxkryssare gick hemma på grund av rådande restriktioner.

– Det hela började som en hobby men snart insåg vi att det var så kul med den här båten att vi måste fortsätta, säger Susanna Mellgren.

På torsdag börjar alltså resan mot Karlstad från Falkenberg där den ligger i dagsläget. Resan går via Göta älv där den stora båten ska igenom en rad slussar.

– Nu kan vi satsa så mycket på Stella som vi vill, säger Susanna Mellgren.

Stella Polaris till salu – men kan göra comeback i Vänern: ”Hade varit trevligt”Stella Polaris lämnar Karlstad – här hamnar båten nu
Stella Polaris återvänder till Karlstad.
Stella Polaris återvänder till Karlstad. Foto: Anders Hanson

Artikeltaggar

BåtarFalkenbergHobbyKarlstadTurismVänern

Så här jobbar NWT med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.