Hoppa till huvudinnehållet

Kils AIK tog klar seger mot Torsby U

Publicerad:

Kils AIK startade bra i matchen mot Torsby U på hemmaplan på söndagen. Och 1-0-ledningen i halvtid utökades i andra halvlek. Till slut blev det 3-1 i matchen i division 5 Värmland västra herr i fotboll.

– Kil spelade en stabil match på hemmaplan och skapade fler chanser i första halvlek. Det var rättvist att de tog ledningen. I andra halvlek började Kils AIK på framfoten och skapade chanser innan Zlatan Hazbic gjorde 2-0 från straffpunkten. Torsby hade en bra period och gjorde straffmål 2-1. Kil sedan utökade ledning 3-1 genom mål av Linus Johansson. Linus första seniormål efter åtta säsonger med Kils AIK, tyckte Kils AIK:s tränare Darren Mackin, efter matchen.

Torsby U:s tränare Per Nilsson om matchen:

– Vi kommer inte in i matchen känns det som, och det är svårt att sätta fingret på orsaken. Hög omsättning på spelare jämfört med förra matchen är kanske inte förklaring. Vi släpper återigen in ett mål under andra halvleken första minuter, vilket blir en moralsänkare.

Målgörare för Kils AIK blev Zlatan Hazbic, Linus Johansson och Jesper Svensson och för Torsby U var det Hannes Blom som hittade rätt.

Kils AIK har tre segrar och två förluster och 11–15 i målskillnad på de senaste fem matcherna, medan Torsby U har en vinst och fyra förluster och 3–19 i målskillnad.

För Kils AIK gör resultatet att man nu ligger på sjätte plats i tabellen, medan Torsby U är på nionde plats.

Torsdag 1 juni 19.00 spelar Kils AIK hemma mot Örnen. Torsby U möter Värmskog hemma på Björnevi fredag 2 juni 19.00.

Artikeltaggar

Division 5 Värmland västraFotbollKils AIK FKSannerudsvallenTorsby IF

Så här jobbar NWT med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.