Hoppa till huvudinnehållet

Morteza Yawadi poängräddare för Töcksfors

Publicerad:

Västanviks Pontus Du Puy gjorde 1-0 i första halvlek hemma mot Töcksfors i division 4 Värmland herr. I andra halvlek jobbade sig Töcksfors in i matchen, och kvitterade genom Morteza Yawadi med 31 minuter kvar av matchen. Några fler mål blev det inte, och matchen slutade 1-1.

– Fel, det blev 1-1 efter att Töcksfors kvitterat i andra halvlek. En bra halvlek räckte inte mot Töcksfors. Vi startade matchen pigg och skapade mycket, men några misstag gjorde att motståndarna kunde komma in i matchen. 1-0 i halvtid förvandlades till 1-1 i andra efter en sämre halvlek. Så rättvis resultat tycker jag, kommenterade Västanviks tränare Cesar Acuna efter matchen.

Töcksfors tränare Glenn Julin tyckte så här om matchen:

– Vi förlorade inte, står tyvär fel, blev 1-1 i en match hemmalaget dominerar i första halvlek och leder rättvist med 1-0 in till paus. I andra rycker vi upp oss och är det bästa laget och gör 1-1. På slutet är det lite chanser åt båda håll då både vi och hemmalaget går för 3 poäng. 1-1 får väl åndå ses som rättvist då vi hade var sin halvlek.

Matchen var mållös till Västanvik tog ledningen i 22:a minuten, genom Pontus Du Puy. Med en dryg halvtimme kvar att spela fick Morteza Yawadi träff och kvitterade för Töcksfors. Det blev också matchens sista mål.

Västanvik har två segrar, två oavgjorda och en förlust och 12–10 i målskillnad på de senaste fem matcherna, medan Töcksfors har en vinst, en oavgjord och tre förluster och 5–9 i målskillnad. Det här var Västanviks andra oavgjorda match den här säsongen.

Västanviks nya tabellposition är sjunde plats, medan Töcksfors är på nionde plats.

Nästa motstånd för Västanvik är Forshaga. Lagen möts torsdag 1 juni 19.00 på Ängevi. Töcksfors tar sig an Nyedshov borta söndag 4 juni 15.00.

Artikeltaggar

Division 4 VärmlandFotbollGranevikTöcksfors IFVästanviks AIF

Så här jobbar NWT med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.