Hoppa till huvudinnehållet

Karlstad måste vända trenden: ”Vi har alla möjligheter att vinna matchen”

Publicerad:
Karlstad Fotbolls målvakt Mathias Karlsson berättar om en bra träningsvecka inför lördagsmatchen mot Silvia.
Karlstad Fotbolls målvakt Mathias Karlsson berättar om en bra träningsvecka inför lördagsmatchen mot Silvia. Foto: Lisa Olaison

Åtta poäng på nio matcher.

Karlstad Fotboll har fått en oväntat jobbig inledning på säsongen.

– Vi ser lördagsmatchen som en möjlighet att vända på trenden, säger målvakten Mathias Karlsson.

Att prata om en sexpoängsmatch i fotboll i slutet av maj kan tyckas vara överdrivet, men det är vad som gäller på Platinumcars Arena i Norrköping under lördagen.

Karlstad Fotboll inledde säsongen fullt godkänt, men efter en oavgjord match och fem förluster på de senaste sex omgångarna ligger man näst sist i tabellen.

Silvia, som slutade tia den senaste säsongen efter en svag avslutning, har också inlett tungt och ligger på placeringen före med en poäng mer.

Karlstad är i ett läge där man helt enkelt måste börja vinna och rapporten inför lördagsmatchen är positiv.

– Vi kommer med en fin träningsvecka i ryggen, det har varit bra energi och intensitet. Det är klart att vi pratar om läget vi har hamnat i, både individuellt och kollektivt. Vi är i en situation som ingen i Karlstad Fotboll hade förväntat sig inför säsongen, säger Mathias Karlsson.

Sätta defensiven

Karlstad tillhörde seriefavoriterna innan säsongen inleddes. Efter den här inledningen är det inte troligt med ett avancemang till superettan, men man behöver snabbt komma in i en positiv trend för att lämna tabellens nedre region.

– Det är svårt att sätta fingret på vad som inte har fungerat, det är flera faktorer som spelar in. Vi ska göra vad som krävs för att vända på det här. Det handlar först och främst om att vi måste sätta defensiven och inte släppa in så många mål som vi har gjort. Chanser framåt kommer vi alltid att få.

Det är inte direkt ett formstarkt lag som Karlstad åker till Norrköping för att möta. Silvia kommer till matchen med tre raka förluster och en målskillnad på 3-10.

– Får vi till spelet har vi alla möjligheter att ta tre poäng i Norrköping, säger Karlsson.

I den här matchen får Karlstad klara sig utan Jacob Ericsson och Henrik Cederin som är avstängda.

Artikeltaggar

FotbollHenrik CederinIF Karlstad FotbollJacob EricssonMathias KarlssonSport

Så här jobbar NWT med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.