Hoppa till huvudinnehållet

Mysteriet: vem äger bryggan som hamnat på vift i Kyrkviken?

Publicerad:
Brygga på vift.
Brygga på vift. Foto: Marita Wijk

En brygga tycks ha slitit sig loss för äventyr på öppet vatten i Kyrkviken i Arvika. Vem som äger den rymningsbenägna farkosten är fortfarande oklart.

– Synd att en så fin brygga bara flyter runt, säger Marita Wijk som knäppte en bild på den ovanliga synen.

Under hundpromenaden med väninnan häromdagen fångade något uppmärksamheten hos Marita Wijk.

En brygga i vattnet har i sig inte mycket till nyhetsvärde, men den här gången är det lite annorlunda. Från Viksholmen på Sågudden tänkte Marita:

– Men gud, vad är det som flyter där?

Utan att vara i närheten av förankrad till land guppade den fritt omkring i Kyrkviken.

– Den var ju så fin, med handtag och stege ner.

”Väldigt bra för ankorna”

Marita fotade av bryggan och la upp bilden i Facebook-gruppen ”Arvika NU” – i hopp om att den skulle kunna komma till rätta.

Men det hela tycks än så länge vara ett mysterium. I skrivande stund tycks ingen riktigt veta var den kommer ifrån och hur den hamnat till sjöss.

– Många är ju med i gruppen. Konstigt att ingen har gett sig till känna. Den såg ju ut att vara i bra skick. Synd att en så fin brygga bara flyter runt. Någon måste ju äga den? Hoppas att den kommer tillbaka till sin ägare, säger Marita, som fram tills dess ser vissa fördelar med nuvarande läge:

– Annars är det ju väldigt bra för ankorna. De kan ligga på den.

Artikeltaggar

ArvikaFacebookFritid och livsstilKyrkvikenSåguddenVatten

Så här jobbar NWT med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.