Lars Lerins oväntade gärning – för innebandyklubben

Publicerad:
Skoghalls IBK får oväntad hjälp från den folkkära konstnären Lars Lerin. Arkivbild. Foto: Tommy Andersson

På Hammarö auktionsverk ligger nu en akvarellmålning av Lars Lerin ute till högstbjudande.

Vart pengarna går? Innebandyklubben Skoghalls IBK.

– Jättekul och tacksamt, säger klubbchefen Markus Linryd.

Under fredagen kunde man börja bjuda på en akvarellmålning av Lars Lerin på Hammarö auktionsverk. Målningen är ett träsnitt och heter ”Från Nordnorge”.

Vid första anblick kan det verka som en vanlig auktion, men det finns en twist. Målningen säljes till förmån för innebandyklubben Skoghalls IBK.

– Lars har barn som spelar i klubben så vi tog kontakt och frågade om han hade lust att hjälpa oss på något sätt. Och då föreslog han att vi kunde göra det här, säger Markus Linryd.

Lars Lerin, som har barn i föreningen, hjälper nu till med att auktionera ut en målning. Arkivbild.
Lars Lerin, som har barn i föreningen, hjälper nu till med att auktionera ut en målning. Arkivbild. Foto: Tommy Pedersen

Från Skoghall IBK:s sida är man väldigt glada över att få till samarbetet med Lerin som bor ute på Hammarö.

– Det är verkligen genomschysst av honom för det var nästan ett långskott att kolla. Så det är kul att han tycker att det är en bra verksamhet och att han vill vara med och stötta oss. Samt att det blir roligt med en lite annorlunda grej som sticker ut. Så jättekul och tacksamt.

Det återstår att se vad Skoghalls IBK får för summa när auktionen har avslutats. Klart är att det blir ett gott tillskott och ska användas väl.

– Vi har en bred förening med en ungdomsverksamhet och A-lag på en bra nivå på både dam- och herrsidan. Så vi vill fortsätta satsa på alla delar och verkligen se till att det blir känslan i hela föreningen. Och då är det klockrent att få in extra resurser till det, säger Markus Linryd.

Auktionen avslutas den 4 juni.

Artikeltaggar

AuktionerHammaröInnebandyLars LerinMarkus LinrydNöje/KulturSkoghall

Så här jobbar NWT med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.

Läs vidare