Jem & fix bygger för fullt: ”Vi vill gärna finnas i Torsby”

Publicerad:
Stommen är på plats vid handelsområde Kajsheden och i höst öppnar Jem & fix i Torsby. Foto: Morgan Bäckvall

I slutet av april bjöd Jem & fix in till en öppningsfest i Sunne som lockade hundratals besökare. Nu byggs Jem & fix i Torsby och i höst är planen en likadan öppningsfest i Torsby.

Jem & fix är den danska lågprisbyggmarknadskedjan som startade 1988 och de första butikerna i Sverige öppnade 2005.

Den 27 april öppnade Jem & fix i Sunne och den blev därmed den 200:e butiken i Skandinavien.

Strax söder om Dollarstore, Jysk och Allsport på handelsområde Kajsheden pågår byggnationerna för fullt och stommen har kommit upp, som varslar om att Jem & fix är på gång.

Invigning av Jem & fix i Sunne i slutet av april.
Invigning av Jem & fix i Sunne i slutet av april. Foto: Dan Enwall

– Vi har flera etableringar som pågår parallellt och nu kommer Torsby efter sommaren. Byggnationen pågår, men det är en lång process kvar med rekrytering. Vi anställer först butikschef och sedan anställer butikschefen personal. Vi brukar normalt vara sju till åtta anställda, säger Fredrik Hennings, vd, Jem & fix Sverige.

Jem & fix är sedan etableringen i Sunne uppe i 202 butiker, sedan två butiker öppnat i Norge nyligen.

– Vi är i kraftig expansionsfas. Förutom Torsby öppnar vi nu i höst Sjöbo och även Söderhamn. Det kan blir ytterligare en och då skulle det innebära åtta nya butiker i år, säger Fredrik Hennings.

Jem & fix är en lågprisbyggmarknadskedja inom bygg, hem och trädgård och utsågs 2022 till ”Sveriges mest prismedvetna varumärke” bland 330 varumärken.

– Lågprismarknaden har växt de senaste 20 åren och det kan vi fortfarande se tydligt nu när det blivit sämre tider. Vi har dels fått en stor andel byggare till våra anläggningar med mer proffsrelaterade kunder. Vi tar marknadsandelar, visst gör vi det, säger Fredrik Hennings.

Det är fyra mil mellan Sunne och Torsby. Finns risken att ni etablerar er för nära?

– Jag skulle säga att fyra mil är ganska långt. Vi vill gärna finnas i Torsby. Det är lite av affärsidén, för vi vill inte att folk ska behöva åka långt för att få rätt pris.

Något exakt datum för öppnande i Torsby är inte klart, men i slutet av september är målet.

Artikeltaggar

AllsportButikerByggnationDollarstoreHandelJem & fixJyskNorgeSamhälleSunneTorsbyVarumärken

Så här jobbar NWT med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.

Läs vidare