Hoppa till huvudinnehållet

Första veckan i Karlstad för Liam Öhgren: ”Känns som att alla är glada här”

Publicerad:
Nyförvärvet Liam Öhgren gjorde på fredagen sitt sista fyspass med Färjestad innan han beger sig till Stockholm för att fortsätta försäsongsträningen där.
Nyförvärvet Liam Öhgren gjorde på fredagen sitt sista fyspass med Färjestad innan han beger sig till Stockholm för att fortsätta försäsongsträningen där. Foto: Helena Karlsson

Solen gassar.

Richard Kalenius gastar (nåja).

Och Liam Öhgren och hans nya lagkamrater springer och springer och springer.

– Riktigt kul att vara här, säger Färjestads nyförvärv när han pustar ut efter ruscherna.

Supertalangen om varför han valde FBK: ”Minnesota hade mycket att säga till om”

Efter ett ordentligt fyspass på Sannafältet är Färjestad redo att ta helg.

Liam Öhgren och hans nya lagkamrater drillas av Richard Kalenius med både ruscher och hoppserier när NWT hälsar på.

Svettig men leende är nyförvärvet från Djurgården, som i år kommer att lånas ut till Färjestad från Minnesota. Som ni kunde läsa tidigare i veckan har Liam Öhgren varit på plats i Karlstad de senaste dagarna för att lösa en del praktiska detaljer – och såklart för att påbörja försäsongsträningen iklädd FBK-dress.

– Jag har fått ett jättebra intryck både av staden och grabbarna i laget och hela tränarstaben. Verkligen ett varmt välkomnande, och staden har varit riktigt najs måste jag säga, det känns som att alla är glada här, ler Liam Öhgren.

Efter träningen lämnar Öhgren det leende Karlstad – för den här gången.

– Jag har varit här för att träffa laget, träna, kolla lägenheter och fixa lite. Nu åker jag hem till Stockholm för att träna där i sommar, sen blir det development camp med Minnesota i juli. Jag kanske kommer hit och kör några pass också, men flytten sker när vi kör igång med is.

I juli väntar alltså Minnesota Wilds camp.

– Jag var där förra året, och ser fram emot det i år också. Det var riktigt bra, med bland annat tester och att få träffa deras ledarstab.

Liam Öhgren och Lucas Forsell pustar ut mellan ruscherna under fredagens fyspass på Sannafältet i Karlstad.
Liam Öhgren och Lucas Forsell pustar ut mellan ruscherna under fredagens fyspass på Sannafältet i Karlstad. Foto: Helena Karlsson

Som Liam Öhgren berättade för NWT i samband med att han presenterades av Färjestad, ser supertalangen fram emot att utvecklas som hockeyspelare under FBK:s vingar.

– Jag känner att jag kan ta stora kliv, och att jag är redo för nästa steg. Det här är ett jättebra ställe för mig att utvecklas på, och jag ska verkligen försöka utvecklas så mycket som möjligt för att förhoppningsvis vara redo att ta ytterligare ett steg säsongen efter.

Idag, fredag, träffade Öhgren Tomas Mitell för första gången.

– Vi fick igenom spelsystem, bland annat. Det känns grymt kul.

”Bra erfarenhet”

Blicken är riktad mot framtiden, de tuffa dagarna efter Djurgårdens missade SHL-chans i hockeyallsvenska finalen är lagda till handlingarna.

– Det var otroligt tungt, men jag ser det som en väldigt bra erfarenhet att ha spelat i ett sånt slutspel när man är så ung också. Det är bra inför framtiden.

Liam Öhgren gjorde braksuccé i Djurgården den här säsongen. Till hösten spelar han i Färjestad.
Liam Öhgren gjorde braksuccé i Djurgården den här säsongen. Till hösten spelar han i Färjestad. Foto: JOHAN LÖF

Läs mer om Liam Öhgren:

Wallin nöjd över att ha landat superlöftet: ”Kommer att göra oss bättre”Supertalangen om varför han valde FBK: ”Minnesota hade mycket att säga till om”Superpanelen i stort silly season-extra

Artikeltaggar

Djurgårdens IFFärjestad BK HerrIshockeyLiam ÖhgrenRichard KaleniusSHLSport

Så här jobbar NWT med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.