En vin som gjort för semestern

Publicerad:

Detta är en åsiktsartikel och innehållet är skribentens eller skribenternas egna uppfattningar.

Vad står på menyn denna helg? Blir det en skål med räkor och varm baguette i sin enkelhet. En somrig sallad med mozzarella eller getost. Kanske några skivor kallrökt lax och potatissallad, eller en klick Skagenröra på smörstekt toast?

Råvaror och maträtter som pekar på att våren är här, och att sommaren är på ingång! Då är det lika bra att vara på förberedd med ett vin i samma anda. Det hittar vi till exempel i nordvästra Spanien och regionen Galicien.

En grön och vacker region som präglas av mycket regn tack vare närheten till havet. Där trivs gröna druvor, särskilt den lokala albariño. En poppis druvsort som även odlas i grannlandet Portugal, då under stavningen alvarinho.

Fredagens lansering - Adegas Terrae Carallán - smakar av sina svala och friska växtplats. Det är gröna äpplen. Det är citrusfrossa. Det är mineraler och skön sälta. Och det är som gjort för rätterna ovan, för solen och kommande semestertider.

Nu på fredag finns det 7200 flaskor redo för dig på hyllan i det tillfälliga sortimentet.

Adegas Terrae Carallán 2022
Adegas Terrae Carallán 2022

Vinet: Adegas Terrae Carallán 2022

Nr: 92180, tillfälligt sortiment

Druvor: 100 procent albariño

Pris: 159 kr

Artikeltaggar

Mat och dryckSofias fredagstipsVin

Läs vidare