Cykel återfanns efter sju år – försvann sedan hos polisen

Publicerad:
En stulen cykel som återfanns försvann sedan hos polisen. Foto: Jenny Åberg

En kvinna i Karlstad återfann sin stulna cykel efter sju år. Polisen tog hand om cykeln som hittegods.

När kvinnan skulle hämta ut cykeln var den försvunnen.

Kvinnan får 2 000 kronor i skadestånd från polisen, rapporterar nyhetsbyrån Siren.

En kvinna anmälde sin cykel stulen i juni 2015. Sju år senare, den 27 augusti 2022, hittade kvinnan cykeln utanför Mariebergsskogen i Karlstad.

Kvinnan kontaktade polisen som skickade en patrull, men patrullen som kom till platsen hade inget cykelställ. Därför fick kvinnan ta med sig cykeln hem över natten.

Dagen efter hämtade polisen cykeln och kvinnan uppgav att hon gjorde anspråk på cykeln.

Patrullen meddelade att det skulle ta ett tag innan hon hörde något från dem eftersom det inte är ett prioriterat ärende.

Ett halvår senare visade sig cykeln försvunnit från Polismyndigheten på okänt sätt.

En handläggare berättade att de inte har återfunnit någon dokumentation om hur cykeln registrerats hos Polisen. De tror att cykeln lämnats ut till någon annan.

En cykel med samma märke hade nämligen upphittats samma dag, 27 augusti 2022, på Stora Torget i Karlstad. Kvinnans cykel kan därför ha lämnats tillbaka till ägaren av den andra cykeln istället.

Kvinnan begärde då 8 800 kronor motsvarande cykelns inköpspris och renoveringskostnader av Polismyndigheten. Eftersom kvinnan redan fått ut 5 500 kronor av försäkringsbolaget 2015 beviljade Polismyndigheten kvinnan ersättning för de 2 000 kronor hon betalat i självrisk.

Artikeltaggar

Brott, lag och rättKarlstadMariebergsskogenStölder

Så här jobbar NWT med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.

Läs vidare